Poslanci přiklepli dotace zemědělcům pro rok 2014

19.12.2013 13:32

Sněmovna schválila dotační programy v zemědělství pro příští rok. Národní zemědělské dotační programy by měly vzrůst z letošních zhruba 1,3 miliardy na 1,5 miliardy korun. Národní dotační programy však představují jen malou část celkových agrárních podpor.

Poslanci přiklepli dotace zemědělcům pro rok 2014
Foto: Hans Štembera
Popisek: Občerstvení tradičními českými pochoutkami

Návrh rozpočtu dotačních programů zemědělství pro rok 2014 odpovídá možnostem rozpočtu kapitoly ministerstva. Zachovává kontinuitu s předešlými roky v poměru přidělených finančních prostředků pro jednotlivé programy, uvedla vláda v materiálu pro poslance.


Do živočišné výroby má směřovat 1,046 miliardy korun a do rostlinné výroby 217 milionů. Potravinářství by mělo na dotacích získat 152 milionů korun. Na ostatní aktivity je určeno 116 milionů korun.


Největší část národních dotací v posledních letech směřuje na takzvaný nákazový fond pro chovatele hospodářských zvířat. V rámci národních programů jsou podporování například také zpracovatelé, včelaři či ovocnáři. Národní dotace směřují také k rybníkářům či do státních hřebčínů. Například na podporu včelařství je určeno 80 milionů korun, na restrukturalizaci ovocných sadů 60 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …