Poslanci proberou zvýšení rychlosti na části silnic prvních tříd

07.04.2015 6:00

Sněmovna by dnes měla pokračovat v projednávání vládní předlohy, která mimo jiné zvýší nejvyšší povolenou rychlost na některých silnicích prvních tříd a úředně změní rychlostní silnice na dálnice.

Poslanci proberou zvýšení rychlosti na části silnic prvních tříd
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nevalná účast poslanců při jednání poslanecké sněmovny

Poslanci by se mohli dostat ve druhém čtení taky k poslanecké novele, která osvobodí děti od hrazení poplatků za odpad. Odpovědnost přenese na jejich rodiče.

Večer by Sněmovna mohla dokončit diskusi o loňských výbuších soukromé munice ve skladovém areálu u Vrbětic na Zlínsku. Poslanci před sebou mají schvalování navrhovaných usnesení. Sněmovní petiční výbor už vyjádřil pochyby o dodržování předpisů při správě a provozu skladů.

Na řadu by mohlo přijít úvodní kolo projednávání vládní normy, podle níž by k hodnocení účinnosti evropských projektů využívaly i osobní a citlivé údaje lidí, jimž peníze z EU pomohly.

V dalších dnech by poslanci měli rozhodnout o dobrovolné registraci dětských skupin a o rozsáhlé novele energetického zákona. Ve středu by mohli pokračovat v debatě o finanční ústavě proti zadlužování a o kontroverzní předloze o pokračování podpory biopaliv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…