Poslanci projednají bezpečnostní situaci i to, zda budou muset být obchody o některých svátcích zavřené

10.02.2015 7:33

Poslanci dnes budou debatovat o bezpečnostní situaci a imigrační politice zejména v souvislosti s nedávnými teroristickými úroky ve Francii a s uprchlíky z území takzvaného Islámského státu. V úvodním kole by měli jednat o kontroverzním senátním návrhu, který by uzavřel supermarkety a hypermarkety o některých svátcích.

Poslanci projednají bezpečnostní situaci i to, zda budou muset být obchody o některých svátcích zavřené
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování o rozpočtu na rok 2015

Večer by sněmovna mohla dokončit diskusi o loňských výbuších soukromé munice ve skladovém areálu u Vrbětic na Zlínsku. Sněmovní petiční výbor už vyjádřil pochyby o dodržování předpisů při správě a provozu skladů. Žádá taky odškodnění pro obyvatele, kteří byli několikrát evakuováni. Vláda by potom měla podle výboru vymáhat náklady po vinících.

Senátoři v předloze o maloobchodě navrhují, aby prodejny s plochou větší než 200 metrů čtvereční byly zavřeny na Nový rok, o Velikonočním pondělí, dále 8. května, 28. září, 28. října a o vánočních svátcích 25. a 26. prosince. O Štědrém dnu by obchody směly mít otevřeno pouze do poledne. Zatímco vládní koalice normě deklarovala podporu, pravicová opozice a podnikatelské svazy jsou proti.

Na dnešním pořadu schůze je taky například novela Středočeského kraje proti privatizaci státních lesů, předloha Karlovarského kraje na zavedení ročních dálničních kuponů platných pro jednotlivé kraje a norma Ústeckého kraje o zpoplatnění výjimek z víkendových zákazů jízd kamionů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…