Poslanci projednají dostupnost léků a změny trestního řádu

29.11.2019 6:40

Poslanci se dnes začnou zabývat vládní novelou, která by měla zajistit dostupnost léků v lékárnách. V úvodním kole je na programu také poslanecká předloha, která zvyšuje hranice škody pro posuzování majetkového protiprávního skutku jako trestného činu a rozšiřuje využívání dohody o vině a trestu.

Poslanci projednají dostupnost léků a změny trestního řádu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

V prvním čtení Sněmovna projedná také novelu o oceňování majetku, která zavádí nově definici tržní hodnoty a zpřesňuje postupy při zpracování cenových map stavebních pozemků. Jiná vládní předloha zařazená na dnešní program obsahuje většinou technické úpravy související se změnou daňových předpisů Evropské unie.

Léková novela má novým způsobem omezit možnost vývozu léčiv a zajistit jejich stálou dostupnost v Česku. Výrobci by byli povinni dodat chybějící lék do dvou dnů do kterékoli lékárny. Česká lékárnická komora ale tvrdí, že problémy s nedostupností léků novela nevyřeší.

Poslanecká novela trestního řádu má přinést úspory i zrychlení soudních řízení. K navrhovaným úpravám patří také určité zmírnění zákona o trestní odpovědnosti firem.

 

reklama

autor: čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…