Poslanci se budou zabývat dětskou skupinou i daňovými zákony

04.11.2014 6:28

Sněmovna by dnes měla rozhodnout o návrhu zákona o dětské skupině, který vetoval prezident Miloš Zeman. Na navazující mimořádné schůzi by se poslanci měli zabývat hlavně ekonomickými předlohami. Patří k nim novely zákonů o dani z přidané hodnoty a o spotřebních daních, které míří proti daňovým únikům.

Poslanci se budou zabývat dětskou skupinou i daňovými zákony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve sněmovně se projednával vládní návrh zákona o státním rozpočtu ČR na rok 2015

O kontroverzní dětské skupině měli poslanci rozhodovat už dvakrát, k hlasování se ale nedostali. Kritici předlohy tvrdí, že ohrozí například lesní školky a další alternativní zařízení pro děti. Vládní koalice se po prvotním váhání lidovců minulý týden dohodla na tom, že její poslanci prezidentovo veto přehlasují a připraví se rychle novela.

Na mimořádné schůzi projednají změny ve státním rozpočtu

Na mimořádné schůzi by měli poslanci projednat šestici předloh nejprve ve druhém čtení. Vedle novel zákonů o DPH a spotřebních daní by měla Sněmovna poslat do závěrečného schvalování například změnu příjmů a výdajů letošního státního rozpočtu a dvě novely rozpočtových pravidel.

Na programu další mimořádné schůze je změna ve výměně průkazů postiženým lidem. Stát by měnil průkazky vydané do konce letošního roku automaticky bez posudku lékařů a bez správního řízení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…