Poslancům se na slyšení přišli představit kandidáti do Rady ČT

25.02.2014 12:22

Na veřejné slyšení do Poslanecké sněmovny se dnes přišli představit kandidáti do Rady České televize. Kandidáti mají pět minut na to říct něco o sobě a deset minut na zodpovězení dotazů ze strany poslanců. Poslanci se jich ptají například na to, jaké zájmy chtějí v radě hájit a na co se chtějí zaměřit.

Poslancům se na slyšení přišli představit kandidáti do Rady ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování ve sněmovnně

V pátek bude slyšení pokračovat a na řadu přijdou především kandidáti do Rady Českého rozhlasu. Sněmovní volební výbor pak z pozvaných vybere dvě kandidátky a poslanci z nich budou na březnové schůzi volit nové členy obou rad.

Jako první dnes předstoupil před výbor děkan Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy Jakub Končelík, kterého do Rady ČT navrhla jeho mateřská univerzita. Nabídl především svoji zkušenost správce peněz daňových poplatníků. Jako jeden ze svých cílů vidí to, aby se podařilo dohledávat úspory a směřovat je k zaměstnancům. „Televize je klenot národní, ale ten klenot dělají lidé," řekl.

Po něm vystoupil například bývalý generální ředitel Českého rozhlasu Richard Medek. Řekl mimo jiné, že by podpořil tvorbu pro děti. Ekonom Radek Žádník, který dříve působil v ČT jako ředitel programových okruhů, čelil dotazu Daniela Korteho (TOP 09) ohledně možného konfliktu zájmů, protože jeho manželka je herečka z Dejvického divadla. Žádník se podle svých slov nedomnívá, že by ve střetu zájmů byl. Podotkl, že za dobu jeho působení v ČT tam jeho manželka získala jednu roli a po jeho odchodu už žádnou nedostala.

Až celé slyšení skončí, provede volební výbor konečný výběr kandidátů; na šest míst v Radě České televize jich má být 18 a na tři místa v Radě Českého rozhlasu devět. Z nich už bude volit sněmovna zřejmě na březnové schůzi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…