Poslanec ANO k „obviněnému Babišovi“: Nedokážu si postup policie vysvětlit. Představitelé této kauzy jsou vládnoucí síly v zemi

11.08.2017 18:13

Hostem Dvaceti minut Radiožurnálu Českého rozhlasu byl dnes poslanec Radek Vondráček (ANO). Hovořilo se především o žádosti policie o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání.

Poslanec ANO k „obviněnému Babišovi“: Nedokážu si postup policie vysvětlit. Představitelé této kauzy jsou vládnoucí síly v zemi
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Radek Vondráček (ANO)

„Nejsem s tím seznámen. Nedokážu si postup policie dostatečně vysvětlit. Těch informací je málo,“ zmínil Vondráček. Podle informací, které se dočetl na jiných serverech, postupoval daný policista samostatně. „Je to nestandardní, je-li to bez spolupráce se státním zástupcem,“ dodal. 

„Že to má politický podtext, o tom snad nepochybuje v této republice vůbec nikdo. Už jenom to, že představitelé této kauzy jsou vládnoucí síly v zemi,“ podotkl poslanec s tím, že jde o přímý atak na předsedu hnutí ANO. 

Nepochybuje ani o tom, že celá věc ovlivní nadcházející parlamentní volby. „Jsou tu indicie, které ukazují, že to bylo celé načasované,“ sdělil Vondráček. „Zavání to zásahem výkonné moci do moci zákonodárné,“ podotkl také kriticky.

Poslanec sám s Babišem ani s Faltýnkem zatím nehovořil. „Stále nevíme vůbec nic, ale už dva dny řešíme sousloví ‚obviněný Babiš‘,“ poukázal v závěru rozhovoru Vondráček na novinové titulky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…