Poslanec Chalupa se už nedostal na kandidátku. Prý se mu mstí za to, že podpořil policejní reorganizaci

05.07.2017 18:19

Bohuslav Chalupa (ANO) možná ještě bude litovat toho, že nehrál podle not připravených Andrejem Babišem. Předseda hnutí ANO opakovaně tvrdil, že reorganizace policie z loňského roku byla ve skutečnosti útokem ČSSD na elitního vyšetřovatele Roberta Šlachtu. Sněmovní komise k reorganizaci policie však Babišův názor odmítla. Členem komise byl i Chalupa, pod verdikt komise se podepsal a teď kvůli tomu zřejmě vypadne ze sněmovny.

Poslanec Chalupa se už nedostal na kandidátku. Prý se mu mstí za to, že podpořil policejní reorganizaci
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Před rokem to vypadalo, že se premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) rozpadne vláda. Policejní prezident Tomáš Tuhý připravil reorganizaci policie, na což měl podle zákona právo, jenže součástí téhle reorganizace bylo také zrušení Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachty. Babiš proti plánované reorganizaci vystoupil s tím, že jde o pokus o likvidaci jednoho z nejschopnějších detektivů, který už v roce 2013 ukázal, že se nebojí zasahovat ani na Úřadu vlády.

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán z hnutí ANO dokonce hrozil, že rezignuje na svůj post, pokud se ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) pod reorganizaci podepíše, a tím ji stvrdí. Chovanec reorganizaci podepsal a Pelikán na svém ministerském postu zůstal.

Sněmovna ustavila komisi v čele s bývalým ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem (ODS), která měla reorganizaci policie prověřit. Reorganizace byla prověřena a členové se shodli na tom, že nešlo o pokus zlikvidovat Šlachtu. Pod tento závěr se podepsal také poslanec za hnutí ANO Bohuslav Chalupa.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Vilém Besser v komentáři pro Forum24.cz Pavla Šafra tvrdí, že toho teď asi bude Chalupa litovat. Protože se v Jihomoravském kraji ocitl na takřka nevolitelném místě na kandidátní listině, takže pravděpodobně přijde o poslaneckou židli.

Celý článek naleznete zde.

„Místo toho, aby se rezolutně postavil za tehdejšího šéfa ÚOOZ a Babišova oblíbence Roberta Šlachtu, připojil se poslanec ANO ke všem ostatním členům komise a jednohlasně vzkázali, že reorganizace proběhla bez jakýchkoli problémů. Tento moment nyní Chalupu musí mrzet. Možná ho totiž bude stát místo v Poslanecké sněmovně, kam se z devátého místa na kandidátce dostane pouze zázrakem,“ píše Besser.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…