Poslanec Dobeš naznačil, že podpoří Rusnokův tým

29.07.2013 7:36

Podle Josefa Dobeše, bývalého koaličního ministra školství (VV) a dnes nezařazeného poslance, ve sněmovně neexistuje "stojednička". Podle něj je to nedůstojná a na lanaření založená většina. V rozhovoru pro deník Právo Dobeš také říká, že s Rusnokovou vládou spíše sympatizuje.

Poslanec Dobeš naznačil, že podpoří Rusnokův tým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-ministr školství Josef Dobeš

Bývalý ministr školství Josef Dobeš komunikuje s ostatními nezařazenými poslanci a hovoří o případné podpoře Rusnokovy vlády. „Nejsem ztracen někde v koutě. Komunikuji nejvíc s nezařazenými poslanci a společně se bavíme o tom, co se nám na situaci líbí, nelíbí a jaká je nejideálnější varianta.“ Dobeš potvrdil, že nyní se baví i o možnosti podpořit Rusnokovu vládu.

Ke jménům v Rusnokově kabinetu Dobeš uvedl: „Celý ten tým nevnímám nijak negativně. Ty laciné útoky a záminky, proč jim vyslovit 'ne' kvůli Janu Fischerovi, to beru opravdu jen jako záminku.“ Dobeš také řekl, že sleduje Rusnokovy kroky a bere je jako racionální a pragmatické.

Dobeš v Právu rovněž uvedl, že pro podporu Rusnokovy vlády si neklade podmínky. Sleduje prý ideové věci. Z rozhovoru vyplývá, že Dobešovi jde například o oblast spadající pod Ministerstvo práce a sociálních věcí. V této souvislosti hovoří o handicapovaných lidech, kteří se dostali do role žebráků a na úplný okraj společnosti. Dobeš se domnívá, že společnou řeč by mohl najít s novou vládou i v oblasti sportu a zdravého životního stylu.

„Jsem neutrální, ale spíše mírně sympatizuji s týmem, který tady je na dobu přechodnou, nemám s ním zásadní problém. Nejčistší řešení je ale rozpuštění sněmovny a vypsání voleb,“ potvrdil svůj názor Josef Dobeš.

V tuto chvíli neexistuje "stojednička"

Právě proto, že za nejrozumnější variantu považuje Dobeš rozpuštění sněmovny, hlasoval proti bývalé vládní koalici. K situaci dále pro Právo uvedl: „V tuto chvíli neexistuje 'stojednička' – to je pofidérní 'stojednička', která bude pořád někoho lanařit, a to není důstojné a je to trend kupování si někoho a korumpování.“ Země podle něj potřebuje akceschopnou vládu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…