Poslanec Doktor rozladěn řečmi, že má jít s "Bobo". Poslankyně LIDEM prý dostala nabídku

22.08.2013 8:06

Zakladatel Hnutí pro sport a bývalý ministr školství Josef Dobeš předpokládá, že bude bojovat o hlasy voličů ve Středočeském kraji proti Martinovi Kubovi z ODS a Miroslavu Kalouskovi z TOP 09. Server Aktuálně.cz si všímá i možností dalších nezařazených poslanců dostat se opět do sněmovny.

Poslanec Doktor rozladěn řečmi, že má jít s "Bobo". Poslankyně LIDEM prý dostala nabídku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dobeš všem učitelům poděkoval za vynikající práci v oboru

"V tuto chvíli probíhají regionální sněmy. Předpokládám, že já budu navržen na kandidátku ve Středočeském kraji," řekl deníku Aktuálně.cz Josef Dobeš. Ten poté, co odešel z Věcí veřejných, založil Hnutí pro sport. Podle Dobeše v krajích probíhá sestavování kandidátek, na kterých se prý objeví i několik zvučných sportovních jmen.

Pokud by se v kraji Josef Dobeš stal skutečně lídrem, čekali by ho jako soupeři nejspíše Martin Kuba za ODS a Miroslav Kalousek za TOP 09. Aktuálně.cz uvádí, že Josef Dobeš, jako jeden z mála, má se svým hnutím značnou šanci se do sněmovny opět dostat.

V dolní komoře v závěru jejího fungování je 19 nezařazených poslanců. Někteří z nich opouštějí politiku, ale jiní se naopak snaží najít místo na kandidátce jiného politického subjektu.

Bobošíková prý jednala s Michala Doktorem o jeho kandidatuře

Jana Suchá, která do sněmovny přišla ještě v řadách Věcí veřejných a posléze vstoupila do LIDEM, aby nakonec i od nich odešla, nyní hledá pozici na jiné kandidátce. "Přišlo několik nabídek a jednám. S kým, to si zatím nechám pro sebe," uvedla Suchá. Podle informací Aktuálně.cz byla jedna z nabídek od Starostů.

Odhadnout se nyní nedá ani další osud bývalého člena ODS Michala Doktora. Objevily se spekulace o jeho kandidatuře za stranu Suverenita. Tyto spekulace posílila i její předsedkyně Jana Bobošíkvá. Server Aktuálně.cz však uvádí, že Doktor tuto informaci nepotvrdil, spíše naopak. "Vyjádřil jsem velkou nelibost nad tím, že se někde v této souvislosti objevilo moje jméno," řekl pouze a další otázky odmítl komentovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…