Poslanec Fiala podpoří pouze předčasné volby

18.06.2013 11:30

Nezařazený poslanec Radim Fiala (dříve ODS) v úterý oznámil, že ve sněmovně podpoří jen kroky vedoucí k předčasným volbám. Jeho podporu nezíská nová vláda na půdorysu nynější koalice ani případný úřednický kabinet nebo jiný projekt.

Poslanec Fiala podpoří pouze předčasné volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Radim Fiala

"Myslím si, že bylo dost politických handlů a je nyní nutné dát příležitost občanům, aby vyjádřili svou vůli ve volbách," řekl Fiala novinářům k nynější vládní krizi, kdy padl kabinet premiéra Petra Nečase (ODS). Fiala se hlásí k hnutí Úsvit přímé demokracie senátora Tomia Okamury.

Žádejme nové volby do Poslanecké sněmovny, vyzval Okamura

Okamura na tiskové konferenci volal po oddělení výkonné a zákonodárné moci a zavedení přímé odvolatelnosti politiků a špatných zákonů občanským referendem. Okamura vyzval všechna hnutí a politické strany, které mají v programu prvky přímé demokracie, aby se sjednotily.

"Společně žádejme ihned nové volby do Poslanecké sněmovny, která už dávno ztratila důvěru a mandát občanů, a pojďme společně prosadit změnu politického systému na jiný standardní demokratický systém, ve kterém vládnou a mají poslední slovo občané, nikoli straničtí bossové, zákulisní kmotři nebo milenky premiérů," řekl senátor.

Politické strany hledají východisko ze současné situace

Jeho hnutí do voleb půjde. Brzy hodlá představit 14 krajských koordinátorů a základní programové teze.

Politické strany v úterý pokračují v hledání východiska ze situace, kdy Česku vládne kabinet v demisi. Zatímco současná koalice by chtěla pokračovat s jiným premiérem ve stejném stranickém složení, opozice požaduje nové volby. Nečas skončil kvůli skandálu své blízké spolupracovnice Jany Nagyové, která je spolu s dalšími vysokými státními úředníky a bývalými politiky trestně stíhaná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…