Poslanec Holeček vyzývá obviněné ústecké představitele k odstoupení z funkcí

23.04.2014 14:42

Poslanec ODS Radim Holeček ve svém dnešním prohlášení, reagujícím na aktuální události, vyzval představitele města Ústí nad Labem primátora Víta Mandíka a předsedu ústecké ČSSD Arno Fišeru k rezignaci na zastávané veřejné funkce.

Poslanec Holeček vyzývá obviněné ústecké představitele k odstoupení z funkcí
Foto: Karel Pešek
Popisek: Radim F. Holeček

V prohlášení, jehož plné znění je redakci ParlamentníchListů.cz k dispozici, poslanec rekapituluje dění posledních hodin: „Primátor statutárního města Ústí nad Labem a spolu s ním i člen rady města Ústí nad Labem a starosta městského obvodu Ústí nad Labem – Severní Terasa v jedné osobě, oba ČSSD, jsou podezřelí z porušení povinnosti při správě cizího majetku a zneužití pravomoci úřední osoby.“

A dodává, že ačkoli „vážnost podezření mi nepřísluší posuzovat, nicméně s ohledem na skutečnost, že oba pánové byli dnes Policií ČR z těchto skutků obviněni, se pravděpodobně jedná o podezření důvodná. V hledáčku policie je i poslankyně ČSSD za Ústecký kraj a členka rady města Ústí nad Labem, v jejímž případě PČR již údajně požádala předsedu Poslanecké sněmovny o vyslovení souhlasu k trestnímu stíhání“.

A poslanec ODS uzavírá, že ač jde o politického protivníka, presumpce neviny stojí na prvním místě. Avšak ani ta podle Radima Holečka nesnímá z aktérů politickou odpovědnost. „Byť se v tomto případě jedná o politické protivníky, ctím presumpci neviny a kriminalizace politiky mi rozhodně žádnou radost nedělá. S odstoupením z veřejných funkcí, a to minimálně do doby, než budou případně očištěni, by ale rozhodně váhat neměli!“ uzavírá poslanec Holeček své prohlášení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…