Poslanec Nacher ve své nové knize: Jak se cítím ve společnosti, když nepiju alkohol?

07.09.2018 12:38

Patriku Nacherovi, známému bojovníkovi proti podivným bankovním poplatkům, vyšla v nakladatelství Olympia kniha Šílenosti doby korektní. Kniha o hodnotách, jako je právo, svoboda, tolerance, o vnímání jejich šíře a důsledků, ale také o vyprazdňování slov, o falešné a všudypřítomné korektnosti, dovedně skrytých manipulacích, o paradoxech a nelogičnostech, které už skoro ani jako paradoxy a nelogičnosti nevnímáme.

Poslanec Nacher ve své nové knize: Jak se cítím ve společnosti, když nepiju alkohol?
Foto: Archiv PN
Popisek: Patrik Nacher se svoji novou knihou Šílenosti doby korektní

ParlamentníListy.cz přináší exkluzivní ukázku z kapitoly s názvem Netradiční diskriminace, která trefně a vtipně popisuje fakt, jak se člověk, který nepije alkohol, může cítit ve společnosti odstrčen a jaksi “mimo“.  
 
„Podezřelý nebo minimálně zvláštní je paradoxně ten, kdo nepije – je to nemocný člověk, vyléčený alkoholik, člověk s předsudky či jinak podivná bytost. S tím se setkávám celkem pravidelně. Jako kolovrátek ale s úsměvem vysvětluji, že se mě netýká ani jeden výše zmíněný popis, že mi prostě alkohol nechutná, moje tělo ho zřejmě neumí rozkládat a vstřebávat a po pár decích vína mě vždy bolela hlava celý následující den. Navíc pro veselou náladu, uvolnění a bezprostřední reakce se opravdu nemusím zmastit, jak zákon káže,“ popisuje Nacher. 
 
 
„Pravdou je, že ten, kdo nepije alkohol, je do určité míry vyřazen ze společenského, ale dokonce i byznysového života. Minimálně je takový člověk znevýhodněn. Asi to znáte. Setkání v hospodě, pařba v klubu, pivo teče proudem, cinkají skleničky vína, lítají panáky, vyprávění příběhů, domlouvání kšeftů, nálada je rozšafná. A tu se najde jedinec, který celý večer pije ledový čaj a vodu bez bublin. No není nějaký divný? Takhle, když tu o tom píšu, uvědomuji si, že by na mě taková postava také působila neobvyklým dojmem nebo minimálně poněkud křečovitě. Nemluvě už o tom, že takový člověk má absenci společných zážitků a zejména pak těch pikantních následků alkoholového opojení. Právě takové situace spojují lidi jinak třeba různých zájmů a názorů. Abstinent pak obtížněji (neříkám, že je to nemožné) zapadne do takové skupiny, party. Chápu to, runda panáků samozřejmě utužuje kolektiv, posiluje vzájemnou loajalitu. Popíječ malinovky nebo citronády je pak jakýmsi cizorodým, někdy dokonce prvkem působícím až mimozemsky. V dané společnosti se jeví jako jakýsi exot. Jako by tam vůbec nepatřil,“ popisuje Nacher. 
 
Patrik Nacher vtipně poznamenává, že jeho kniha je vhodná pro všechny lidi (myšleno všech národností, etnik, náboženského vyznání, sexuální orientace, a dle britského Facebooku i všech 71 pohlaví) se zdravým selským rozumem.
 
Knihu vydalo nakladatelství Olympia a lze zakoupit zde
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…