Poslanec ODS založil frakci a odjel do Alp. Jeho kolegyně se od srdce zasmála

12.02.2013 9:32

Bývalý poslanec ODS Jiří Janeček založil minulý týden v rámci strany Pravou frakci. Příliš ale s tímto počinem neuspěl. Nepodpořili jej ani ti spolustraníci, kteří jsou znatelně napravo a dlouhodobě kritizují měkkou politiku vedení. Jedni se tomu smějí, druzí se rovnou distancují.

Poslanec ODS založil frakci a odjel do Alp. Jeho kolegyně se od srdce zasmála
Foto: Archiv JJ
Popisek: Jiří Janeček

"Každý může založit, co chce. Ale poslední, co potřebujeme, je rozdělovat se na malé frakce. Když si nevíme rady, tak uděláme frakci, pak uvnitř další frakci a pak se rozpadneme na atomy," řekl na Janečkovu adresu šéf senátního klubu ODS Jaroslav Kubera.

"Frakce můžete zakládat ve sněmovně a v Senátu. Jednotná ODS je jediné, co nás může posunout a vrátit zpět důvěru lidí a členské základny, ne rozhádanost," reagoval negativně i poslanec Jan Florian.

Hloupost k smíchu

Janečkův nápad se nelíbí ani Janě Černochové. "Z celého srdce jsem se tomu zasmála. Takhle jsem si Tea Party nepředstavovala," řekla Právu v narážce na pravicové konzervativní hnutí, které se zformovalo v USA v roce 2009.

Za nepovedený krok považuje Janečkovu iniciativu také velký kritik Petra Nečase, předseda sdružení ODS v Praze 10 Bohumil Zoufalík. "Je to slepá ulička a hloupost, od které se distancuji. Už to, že Jiří Janeček založil frakci a druhý den odjel na deset dní do Alp, svědčí o tom, že to nemyslel úplně vážně," řekl deníku.

Ojedinělé zastání

Další kritik současného vedení občanské demokracie Boris Šťastný to s Janečkovou Pravou frakcí tak černě nevidí. "Frakce ve stranách jsou ve světě běžnou záležitostí a netřeba je odsuzovat. Je to jeden z mnoha hlasů, které v ODS zaznívají. Mnoho lidí má za to, že problém ODS a katastrofální volební výsledky jsou spojené s odklonem strany doleva, od myšlenky nízkých daní a levného státu," řekl.

Ani Šťastný ale vstup do Janečkovy frakce neplánuje. "V tuto chvíli spíš se snažím svými názory a postoji působit na vedení tak, aby si situaci uvědomilo," řekl Právu poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…