Poslanec Ondráček dostal medaili od Svazu bojovníků za svobodu. Forum24.cz spustilo tirádu

20.10.2018 18:18

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček obdržel tento týden ocenění od Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS). Pamětní medaili s nápisem Za vlast a za svobodu mu předal předseda svazu Jaroslav Vodička. Vyplývá to z fotografií na Ondráčkově facebookovém profilu, ze kterého vše pohotově převzal a okomentoval například web Forum24.cz.

Poslanec Ondráček dostal medaili od Svazu bojovníků za svobodu. Forum24.cz spustilo tirádu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Při svém rezignačním projevu označil Zdeněk Ondráček poslance pravého spektra poslanecké sněmovny za demokratickou žumpu

Ondráček se před listopadem 1989 účastnil policejních zásahů proti účastníkům protirežimních demonstrací.

Ondráček na facebooku uvedl, že ocenění jeho spolupráce s ČSBS bylo nečekané. Za co konkrétně medaili dostal, Ondráček neuvedl.

Na webu Forum24.cz vše okomentoval redaktor Štěpán Malát. „Tento akt se jistě řadí mezi top deset absurdit tohoto roku. Ondráčka totiž mírně diskvalifikuje fakt, že byl urputným bojovníkem za nesvobodu, za kterou se snaží bojovat i dnes. Že mu medaili připnul současný šéf ČSBS Vodička, bývalý práskač VB, je tak nějak vysvětlením. Tito pánové to mají s tou svobodou jinak,“ napsal.

Podle serveru iDNES.cz se k důvodům ocenění nechtěli vyjadřovat ani představitelé ČSBS. Předseda svazu Vodička nebyl k zastižení a jeden z místopředsedů Emil Šneberg serveru pouze řekl, že Ondráček pracuje ve prospěch národa.

Ondráček jako člen policejního pohotovostního útvaru zasahoval v lednu 1989 proti demonstrantům během takzvaného Palachova týdne. Pro časopis Mladý svět také přiznal, že byl při zásahu na Národní třídě 17. listopadu 1989.

Poslancem za KSČM je Ondráček od roku 2013. Do povědomí se dostal mimo jiné návrhem zařadit do trestního zákoníku paragraf trestající hanobení prezidenta republiky vězením.

Počátkem letošního března byl Ondráček zvolen předsedou sněmovní komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů. Jeho zvolení vyvolalo demonstrace, jejichž účastníkům vadila Ondráčkova předlistopadová minulost. Po čtyřech dnech Ondráček na předsednictví rezignoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…