Poslanec Pilný prý svou kritikou naštval Babiše. A schytal to i od kolegů

01.03.2015 20:54

Staronový šéf hnutí ANO Andrej Babiš zkritizoval delegáta sněmu ANO Ivana Pilného, který po volbě místopředsedů strany vyjádřil jistou nelibost nad dalším směřováním hnutí. Nelíbí se mu především zvolení Radmily Kleslové na post místopředsedkyně. Ta prý obcházela sněm a sháněla podporu, jak se to dělává ve tradičních stranách, což Pilný odsoudil. Babiš ale jeho slova odmítá. Osobně je se sjezdem spokojen.

Poslanec Pilný prý svou kritikou naštval Babiše. A schytal to i od kolegů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Staronový předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Hnutí ANO má za sebou již třetí sněm. Téměř vše na něm běželo v podstatě jako na drátkách. Zadrhla se až volba čtvrtého místopředsedy strany Jana Volného. Do té doby nikdo nevznášel otázky ani na Babiše jako jediného kandidáta na předsedu, ani na Jaroslaava Faltýnka jako jediného kandidáta na místopředsedu a hladká volba proběhla i u prvních tří místopředsedů hnutí Petra Vokřála, Jaroslavy Jermanové a Radmily Kleslové.

Posledně jmenovanou dámu ale po zvolení začal kritizovat neúspěšný kandidát na místopředsednický post Ivan Pilný. Dal totiž v rozhovoru pro server Aktuálně.cz najevo, že se mu nelíbil způsob, jakým Kleslová získávala hlasy. Obcházela je a uzavírala zákulisní dohody, což se Pilnému ani trochu nelíbilo. Připomíná mu to praktiky "starých stran".

Jeho slova ale ve vyjádření pro server iDnes.cz důrazně odmítl Andrej Babiš. "Tady žádné dohody nebyly, já to odmítám,“ reagoval. Obratem navíc dodal, že byl s průběhem sjezdu spokojen. "Mám z toho sněmu dobrý pocit." Nerozumí Pilnému ani v tom, proč se mu nepozdává, když v užším vedení ANO schází ministři Martin Stropnický či Richard Brabec.

Ivan Pilný si prý na sjezdu za své vyjádření pro novináře vyslechl kritiku i od svých kolegů. Jedna z delegátek se jej prý ptala, proč takové věci vykládá novinářům. "Neříkám jim nic jiného než to, co jsem říkal tady na veřejném jednání," ohradil se poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…