Poslanec Volný se vyjádřil k napětí na Ukrajině. Okamžitě dorazil Peszynski a spousta sprostých slov

03.04.2021 6:36

Rusko k hranicím s Ukrajinou přesouvá desítky tanků, obrněných transportérů a taktických praporů, což v Kyjevě způsobuje obavy, aby nedošlo k další eskalaci bojů na východní Ukrajině a ke snaze Ruska přisvojit si Donbas okupovaný separatisty. Zatímco též americké velitelství v Evropě kvůli přesunům ruských vojsk zvýšilo stupeň rizika ohrožení na ten nejvyšší, poslanec Lubomír Volný se raduje. „Skvělé… tzn., že fašistická Ukrajina nenapadne svobodný Donbas,“ píše. „Debil…“, „Ani dnes nám neopomenul Lubík připomenout, co je za zmrda,“ sneslo se posléze v reakcích.

Poslanec Volný se vyjádřil k napětí na Ukrajině. Okamžitě dorazil Peszynski a spousta sprostých slov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Lubomír Volný

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí
Jednotky Ruska se k hranicím Ukrajina přesunuly v rámci cvičení Západ 2021. Kyjev i Západ však upozorňují, že Rusko se pod záminkou cvičení může připravovat na napadnutí Ukrajiny a hrozí eskalace bojů v Doněcké a Luhanské oblasti.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov manévry vysvětluje tím, že jde o ochranu ruských hranic, jelikož je podle jeho mínění blízko nich zvýšená aktivita sil NATO. „Po obvodu ruských hranic je pozorována zvýšená aktivita ozbrojených sil NATO, dalších organizací i jednotlivých zemí. To všechno nás nutí být ve střehu,“ tvrdí. Pohrozil, že pokud dojde k „pokusu začít na válkou zničeném východě Ukrajiny další vojenský konflikt“, mohlo by vše skončit zničením Ukrajiny.

Do konfliktu na východě Ukrajiny dle jeho tvrzení ruští vojáci nezasahují. „Pokud jde o ozbrojený konflikt na území Ukrajiny, tak ruská vojska se ho nikdy neúčastnila a neúčastní,“ tvrdí Peskov. Stejné fráze Rusko tvrdilo i v případě neoznačených jednotek na Krymu, který je jím nyní okupován. Naopak Ukrajina udává, že je na jejím okupovaném území až 28 tisíc vojáků pod velením Ruska.

K zvětšujícímu se napětí a k masivním přesunům ruských jednotek k Ukrajině se vyjádřil i poslanec Lubomír Volný, obavy před invazí Ruska na Ukrajinu však nesdílí. „Skvělé, Rusko přesouvá velké posily na ukrajinské hranice, tzn., že fašistická Ukrajina nenapadne svobodný Donbas,“ napsal poslanec na svůj twitterový účet k záběrům ruských tanků přesouvajících se po železnici k ukrajinské hranici.

Jeho příspěvek následně sklidil nemálo kritických reakcí. „Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro okolí je to těžké. To samé platí, když jsi debil,“ okomentoval jeden z uživatelů, co si o Volném myslí.

„Ani dnes nám neopomenul Lubík připomenout, co je za zmrda. Možná už mu začalo řechtat z těch léků pro šemíky,“ zaznělo v dalším příspěvku. Komentující v něm naráží i na Volného podporu léku ivermektin, který se též používá jako antiparazitikum i pro léčbu koní.

Prounijní aktivista Tomasz Peszynski pak v souvislosti s Volným připomenul bývalého senátora Jiřího Vyvadila, jenž se roku 2014 Ruska zastával ohledně jeho okupace Krymu. Prý „má zdatného nástupce“.

A došlo i na přirovnání Volného k schvalovačům okupace Sudet. „Skvělé, Hitler přesouvá velké posily k československé hranici, tzn., že fašistické Československo nenapadne svobodné Sudety,“ parafrázovala Volného příspěvek komentátorka Pavla Palaščáková.

Napětí na východě Ukrajiny eskaluje už od února a monitorovací mise OBSE upozorňuje, že ruské síly v oblasti v poslední době porušily příměří stanovené v Minských dohodách hned několikrát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …