Poslanec od Babiše má radost: Havel má i po smrti větší vliv než živý Klaus

07.11.2013 15:58

Někdejší senátor, rektor Masarykovy univerzity v Brně a novopečený poslanec za hnutí ANO Jiří Zlatuška se raduje, že to s Českem ještě není tak zlé, když má exprezident Václav Havel vliv na českou politiku i dlouho po smrti. Zlatuška těmito slovy reagoval na sociální síti Facebook na další útok proti Havlovi, který provedl jeho nástupce Klaus. Následně pochválil Zemana.

Poslanec od Babiše má radost: Havel má i po smrti větší vliv než živý Klaus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident ČR Václav Klaus

„Hurá, aspoň nějaká dobrá zpráva. Pokud nás Havel i dva roky po smrti ovlivňuje víc než Klaus zaživa, je to s Českou republikou super!“ napsal Zlatuška. Reagoval tak na výrok exprezidenta Klause, jenž na přednášce pro studenty Vysoké školy obchodní v Praze prohlásil, že zrod nových hnutí Andreje Babiše nebo Tomia Okamury jsou důsledkem nepolitické politiky Václava Havla. Mimo svého předchůdce v úřadu Klaus tradičně zkritizoval také Evropskou unii. Informoval o tom server Novinky.cz.

„Zažíváme neustálý atak na politické strany od tzv. nepolitické politiky, který začal už Václav Havel. Výsledkem jsou hnutí Andreje Babiše a Tomia Okamury,“ řekl Klaus. Ten do skupiny nepolitiků zařadil také předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga, zatímco prezidenta Zemana považuje za standardního levicového prezidenta, se kterým sice v devadesátých letech nesouhlasil, ale vnímá ho jako klasického politika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…