Poslanec připomněl věci o "nedemokratickém" Polsku, které jste asi nevěděli. Třeba o jeho vztahu s Izraelem...

27.08.2017 21:04

Z PROFILŮ Poslanec za hnutí ANO Bohuslav Chalupa odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Sdělil jim mimo jiné, že základem demokracie jsou volby. Základem demokracie jsou volby a volby jak v Polsku, tak v Maďarsku vyhráli politici, kteří chtějí chránit své státy. A my bychom je neměli poučovat, že to mají dělat jinak. EU by si z nich prý měla vzít spíš příklad.

Poslanec připomněl věci o "nedemokratickém" Polsku, které jste asi nevěděli. Třeba o jeho vztahu s Izraelem...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Poslanec Bohuslav Chalupa má za to, že ani v Polsku, ani v Madarsku není ohrožena demokracie, byť to možná Evropská unie tvrdí.

„Tvrzením, že Polsko a Maďarsko směřují k autoritářským režimům, mají asi stejnou ‚hodnotu‘ jako tvrzení, že Hnutí ANO 2011 je ohrožením demokracie... Demokratické volby jsou základem demokracie, nikoliv to, že někdo v případě, že neuspějí jeho názory, tvrdí něco jiného. Také je nutné velmi důsledně vyhodnotit, kdo to říká a proč to říká. Zabývám se obranou a bezpečností, migrační politikou, kybernetickou bezpečností atd. a v tomto směru nemám co kritizovat, naopak musím ocenit uvedené státy a jejich představitele, že se velice jasně a konkrétně postavili k otázce ochrany a obrany alespoň části vnitřních hranic schengenského prostoru, což výrazně vyniká v porovnání s neschopností a nekompetencí těch, kteří to v EU, v EP mají v popisu práce, a přesto nejenže nečiní nic, oni naopak přispěli a i nadále přispívají k další eskalaci nedorozumění, neřešení a paradoxně i k posilování extremistických sil vpravo i vlevo – v podstatě dělají maximum pro demolici původní skvělé myšlenky dobrovolného společenství evropských národů,“ vyjádřil svůj názor zákonodárce.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Polsko si navíc ponechalo ve státních rukách zbrojní průmysl, což mu umožňuje udržovat si na evropské poměry velmi silnou armádu, a to i pokud jde o moderní vybavení vojáků, protože Polsko spolupracuje s Izraelem.

Česká republika je na tom podle Chalupy o poznání hůř. Chalupa má za to, že jsme si po sametové revoluci zcela zlikvidovali domácí zbrojní průmysl, a pokud jde o připravenost obyvatelstva na případné ohrožení, není to prý nijak slavné.

„My: po ‚sametové revoluci‘ naprosto scestná likvidace domácího zbrojního průmyslu, uspěchané zrušení vojenské povinné služby, zrušení Svazarmu, zrušení branné výchovy a obecně i civilní obrany, rozkrádání a přivedení ozbrojených sil téměř k totálnímu kolapsu... Bohužel musím konstatovat, že Poláci – to je jiné ‚kafe‘. A na závěr jen to, co vzkázala polská premiérka panu Macronovi, který, zdá se, věnuje značný prostor a čas svému vzhledu a mediálnímu výrazu než skutečným problémům Francie a Evropa – ostatně jeho popularita u něj doma přímo raketově klesá, nemluvě o jeho podobně arogantním postoji vůči středoevropským státům, členům EU, jako praktikuje madam Merkelová – polská premiérka: „Budoucnost Evropy nebude určovat ani prezident Francie, ani žádný jiný jeden lídr, ale všichni členové společenství. BRAVO!“ zajásal.

Další otázky a odpovědi naleznete zde.

V další odpovědi odmítl myšlenku, že by Česko bylo potížistou Evropské unie, což o Česku občas říkají i někteří naši politici. Chalupa doporučuje v této otázce opatrnost. „... a jinak bych byl poněkud opatrnější na označování toho, kdo je a kdo není potížista – myslím fakticky...,“ konstatoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…