Poslanec tepe Julínka: Ždímal peníze z lidí a plýtval jimi

23.04.2013 14:17

Místopředseda výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny ČR Jaroslav Krákora (ČSSD) vyjádřil za sociální demokracii znepokojení nad kauzou někdejšího ministra zdravotnictví Tomáše Julínka (ODS), jenž čelí podezření, že připravil státní kasu o bezmála osm set milionů korun. Byl to přitom on, kdo na české pacienty uvalil břemeno poplatků u lékaře.

Poslanec tepe Julínka: Ždímal peníze z lidí a plýtval jimi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Julínek, bývalý ministr zdravotnictví

"Sociální demokracie je znepokojena aktuálními zprávami z médií o obvinění bývalého ministra zdravotnictví Tomáše Julínka (ODS), který měl údajně připravit státní kasu a oblast zdravotnictví o téměř 800 milionů korun kvůli předražené zakázce na leteckou záchrannou službu. Obvinění z nehospodárného nakládání s veřejnými penězi je o to vážnější, že to byla právě pravicová Topolánkova vláda a ministr zdravotnictví Julínek, kteří i přes nesouhlas ČSSD donutili občany ČR platit v rámci úspor ve zdravotnictví od roku 2008 regulační poplatky za každou návštěvu lékaře!" hřímá rozhořčeně Krákora.

Poslanec ČSSD v této souvislosti připomíná i snahu současné vlády Petra Nečase (ODS) sloučit některá zdravotnická zařízení, případně je úplně zrušit. Podle Krákory je proto na místě aktivita ČSSD, která bude chtít kauzu exministra Julínka projednat také na půdě Poslanecké sněmovny v rámci mimořádného jednacího bodu. Pokud bude bod na jednání zařazen, sociální demokraté budou volat po prověření smluv, které exministr Julínek uazvřel ve věci letecké záchranné služby.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…