Poslanec z ČSSD kritizuje Stropnického: Obranyschopnost naší země trpí

26.01.2015 21:20

Poslanec Antonín Seďa (ČSSD), člen Výboru pro obranu, odpověděl na dotaz čtenáře serveru ParlamentníListy.cz vystupujícího pod přezdívkou Tiko. Nijak zvlášť v ní nešetřil ministra obrany Martina Stropnického z hnutí ANO, s nímž sedí v koalici.

Poslanec z ČSSD kritizuje Stropnického: Obranyschopnost naší země trpí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

„Nechci ministra omlouvat, ale on drtivou většinu problémů zdědil a jistě má snahu je řešit. Jeho problémem je neochota naslouchat a prozatím pouze prosazuje legislativu, kterou zdědil od svých předchůdců, a to bez nového analytického pohledu. A taktéž není vhodné, když dochází k velkým názorovým střetům mezi vedením MO a GŠ,“ napsal čtenáři Seďa.

Obecně považuje za problematické, když se ministrem obrany stává někdo, kdo se problematikou armády dlouhodobě nezabývá, což není jen případ ministra Stropnického. Nejen proto je poslanec skeptický v otázce, zda se v tomto volebním období podaří vyřešit problémy, se kterými se armáda potýká, a to i navzdory tomu, že prý na tyto problémy sám Seďa upozorňuje v podstatě každý den. Občas mu to připomíná až dialog hluchých.

Má za to, že je třeba provést systémové změny, do kterých se ovšem nikomu nechce, čímž trpí zejména profesionální vojáci a tím i obranyschopnost naší země.

Odpověď poslance Sedi naleznete také ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …