Poslankyně ČSSD připouští: Ty Fischerovy dluhy vypadají divně

14.07.2013 19:01

Poslankyně ČSSD Hana Orgoníková je přesvědčená, že nový ministr financí Jan Fischer dostatečně nevysvětlil záhadně rychlé splacení svých dluhů za prezidentskou kampaň. "Domnívám se, že celá záležitost s miliony, které tak nečekaně přišly na konto pana ministra Fischera, nepůsobí dobrým dojmem," řekla v rozhovoru pro server Prvnizpravy.cz.

Poslankyně ČSSD připouští: Ty Fischerovy dluhy vypadají divně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Hana Orgoníková

"I jeho ujištění o tom, že dárci nebudou žádat nějakou protislužbu poté, co byl jmenován do vysoké vládní funkce, nepůsobí příliš věrohodně. V této souvislosti se totiž logicky nabízí otázka, proč mu tito lidé nedali slíbené peníze dříve. Proč se to stalo až v okamžiku, kdy byl jmenován ministrem financí," pokračuje Orgoníková.

Ing. Hana Orgoníková

  • Hana Orgoníková zemřela 5. června 2014 v Hradci Králové

Poslankyně odmítla spekulovat o tom, zda její strana ve sněmovně podpoří Rusnokův kabinet udělením důvěry. Celková situace se podle ní mění každým okamžikem a je příliš složitá na to, aby se daly vyslovovat prognózy.

Sobotka žádá Fischerův odstup

Ještě méně smířlivý, co se Fischera týče, je šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka. Ten prohlásil, že ministr financí Jan Fischer by měl vládu Jiřího Rusnoka opustit, protože peníze na jeho kampaň nepochází z transparentních zdrojů. Mohl by tak prý negativně ovlivnit rozhodování poslanců ČSSD, zda udělit, či neudělit Rusnokovu kabinetu důvěru.

Jan Fischer reagoval tím, že je ochoten se s předsedou ČSSD sejít a věrohodně mu veškeré nejasnosti ohledně financování dluhů z prezidentské kampaně vysvětlit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…