Poslankyně Trikolóry: Vláda školákům zkracuje věk dožití

20.03.2021 13:00

Poslankyně hnutí Trikolóra Zuzana Majerová Zahradníková se nemůže smířit s tím, že Česká republika je zemí, která kvůli pandemii covid-19 nechala uzavřené školy nejdéle v Evropě. „Všude ve světě a někteří u nás už pochopili, že plošné a dlouhodobé uzavírání škol nic dobrého nepřináší. My, Trikolóra, bojujeme za otevření škol už od Vánoc! Teď ještě, aby si toho už konečně všimla vláda a její přitakávači. Není přece možné na víc než rok takovým zásadním způsobem ovlivnit a ničit životy tisíců rodičů a jejich dětí,“ zdůrazňuje poslankyně.

Poslankyně Trikolóry: Vláda školákům zkracuje věk dožití
Foto: Archiv
Popisek: Úřadující předsedkyně hnutí Trikolóra a poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková.

Podle Majerové Zahradníková je již sto let naprosto přirozené, že děti chodí do školy, rodiče chodí do práce. „Takto zásadně a na tak dlouho školní docházku nikdy nenarušily války, přírodní katastrofy ani různé předcházející epidemie,“ připomíná. 
 
 
„Konkrétně uzavření škol má však i další neblahý aspekt pro naše děti! Už vloni v listopadu jeden americký výzkum odhalil, že uzavření škol může snižovat střední délku života školáků. Nijak zvlášť mě to nepřekvapuje. Množí se případy depresí, sebepoškozování, sebevražd mezi mladistvými, skokově narůstá obezita atd. Deprivace má totiž naprosto zásadní vliv na naše zdraví,“ zlobí se poslankyně Majerová Zahradníková.
 
Dle jejích slov, vláda uzavřením škol zbavuje děti sociálních návyků, připravuje je o možnost se vzdělávat, komplikuje život tisíců rodin a navíc současným školákům možná zkracuje věk dožití.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…