Poslechovost dotovaného Českého rozhlasu padá, ale jeho ředitel slaví, jak je úspěšný

06.08.2015 13:54

Český rozhlas, který podle svého rozpočtu v roce 2015 získá přes dvě miliardy korun z vybraných poplatků, propadá v poslechovosti. Jak ukazují nové výsledky výzkumu Radio projekt za období prvního letošního pololetí, ČRo si neudržel ani třetí pozici.

Poslechovost dotovaného Českého rozhlasu padá, ale jeho ředitel slaví, jak je úspěšný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČRo Peter Duhan

Server Mediaguru představil výsledky slovy: Nejposlouchanější celoplošnou stanicí zůstává Rádio Impuls s vyšší než milionovou poslechovostí denně, což je téměř stejný výsledek jako v posledním měřeném období. Shodného výsledku dosáhla také druhá v pořadí Evropa 2. Nejlépe se z první čtveřice nejposlouchanějších rádií dařilo Frekvenci 1, která si polepšila o 30 tisíc posluchačů.

Podle tiskové zprávy Českého rozhlasu je ale situace jiná. „Český rozhlas zopakoval výborný výsledek z předcházejícího období a dokazuje, že je silným hráčem na trhu. Velmi mě těší úspěch Radiožurnálu i Dvojky a jsem rád, že posluchači oceňují naši práci na rozvoji programu a vysílání těchto stanic,“ řekl k výsledkům Radio Projektu ředitel ČRo Duhan.

Podle odhadu denní poslechovosti celoplošných stanic, kterou připravil server Mediaguru, poklesla stanice ČRo Vltava o 22 procent, Radiožurnál o 0,6 procenta. Frekvence 1 posílila o 4,1 procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…