Poslední čísla před víkendem: ČSSD padá, kníže s Babišem nastejno

19.10.2013 12:38

V nejnovějším průzkumu společnosti Median spadla podpora ČSSD na 25,5 procent, stále je ovšem na prvním místě. Za ní se umístila KSČM s 16 procenty. Na třetím a čtvrtém místě jsou TOP 09 a hnutí ANO shodně se 13 procenty hlasů.

Poslední čísla před víkendem: ČSSD padá, kníže s Babišem nastejno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Do sněmovny by se podle volebního modelu Medianu dostala pátá ODS s osmi procenty, lidovci s šesti procenty a zemanovci s rovnými pěti procenty hlasů.

Volební účast by byla kolem 60 procent. Lidí, kteří by se určitě voleb zúčastnili, bylo 42,5 procent, a těch, kteří odpověděli spíše ano, bylo 17,5 procent.

ANO u voličů výrazně posílilo. ČSSD naopak kontinuálně oslabuje

Průzkum Medianu probíhal od 16. září do 16. října na reprezentativním vzorku 1083 respondentů starších 18 let. Lidé byli vybíráni metodou stratifikovaného náhodného adresního výběru.

Celý průzkum společnosti Median ZDE

V porovnání s výzkumem z prázdninových měsíců nastal výrazný pokles podpory ČSSD. V modelu za červenec a srpen strana získala 32 procent. Komunisté měli 15,5 procent, nyní došlo k mírnému posílení. Na třetím místě byla TOP 09 (13 procent), která si nyní polepšila o dva procentní body. Hnutí ANO podnikatele Andreje Babiše bylo umístěno mezi ostatní strany spolu se svobodnými, Českou pirátskou stranou, LEV 21 nebo Suverenitou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…