Poslední průzkum SANEP: Sněmovnu by zaplnilo sedm stran

21.10.2013 21:30

Podle předvolebního průzkumu agentury SANEP by v poslaneckých lavicích zasedli představitelé hned sedmi stran. Vedle ČSSD, KSČM, TOP 09, ANO a ODS by mandáty získali zástupci stran KDU-ČSL, hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury a zemanovci.

Poslední průzkum SANEP: Sněmovnu by zaplnilo sedm stran
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Průzkum agentury znovu potvrzuje vítězství sociálních demokratů v síle 23,8 procent hlasů. Druzí by skončili komunisté se ziskem 16,9 procent. Na pomyslném stupínku medailistů se pak se ziskem 11,9 procent hlasů ocitá TOP 09.

V těsném závěsu za stranou v čele s Karlem Schwarzenbergem následuje ANO miliardáře Andreje Babiše se sílou 11,6 procent hlasů. Občanští demokraté se ocitají na pátém místě se 7,5 procenty. Na šesté místo průzkum agentury SANEP pasuje KDU-ČSL s 5,7 procenty, jako poslední v poslaneckých lavicích zasednou představitelé z Úsvitu přímé demokracie a sílou 5,3 procent hlasů. Volit prý půjde přibližně 6 z deseti lidí. Přesněji řečeno, předpokládaná volební účast se pohybuje na úrovni 59,3 procent.

Exkluzivní internetový průzkum byl společností SANEP proveden ve dnech 17. – 21. října 2013 na vybrané skupině 7 186 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-69 let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci respondentního panelu 220 tisíc registrovaných uživatelů, 23 552 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-2,5 %. Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou. Předpokládaná volební účast je 59,3 %.

Dodejme, že počínaje úterní půlnocí až do uzavření volebních místností v sobotu už není možné jakýkoliv průzkum zveřejňovat. Tento průzkum je tak zřejmě posledním náhledem do předvolebních preferencí kandidujících subjektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …