Poslední televizní průzkum: Ve sněmovně sedm stran, vedle Babiše i Okamura

17.10.2013 22:01

Třetí a závěrečný volební model zveřejnila v závěrečné předvolební debatě Česká televize. Opět jej prováděla společnost TNS Aisa a opět v něm suverénně vyhrála ČSSD. Spolu s ní by se do sněmovny dostalo šest dalších stran.

Poslední televizní průzkum: Ve sněmovně sedm stran, vedle Babiše i Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Sociální demokracie by podle volebního modelu získala 28,5 procenta. Následuje dvojice stran s totožným ziskem 12,5 procenta. Jedná se o hnutí ANO Andreje Babiše a KSČM. Následuje TOP 09, která by získala 11 procent.  

Po nich s odstupem následuje ODS, která by získala 6,5 procenta a lidovci s rovnými šesti. Pořadí stran, které by prošly do sněmovny, pak uzavírá Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury s pěti procenty.  

Další strany by už do sněmovny neprošly. Jedná se o SPOZ, která by získala 4,5 procenta, Strana zelených s 3,5 a všechny další strany se ziskem pod dvě procenta.

ODS stále padá, ostatní se stabilizují

Oproti předchozím volebním modelům nedošlo k příliš velkým změnám. ČSSD si se ziskem něco málo pod třicet procent udržuje značný náskok, za ní se ANO a KSČM po nevídaném vzmachu Babišova hnutí vyrovnaly, TOP 09 se za nimi pohybuje kolem deseti procent.

Velký propad zaznamenala ODS, která oproti předchozím průzkumům poklesla přibližně o dvě procenta a zařadila se mezi strany, které projdou do sněmovny pouze těsně. V této skupině nad pětiprocentní hranicí se stabilně usadily KDU- ČSL a Úsvit. Naopak zemanovcům již několikátý průzkum věští neúspěch, stejně jako zeleným a dalším stranám.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…