Poslední zasedání Nečasovy vlády. Zřejmě dnes

03.07.2013 6:43

Vláda v demisi dnes bude jednat o navýšení rozpočtu na vědu a výzkum. V příštím roce by měl vzrůst o 1,5 miliardy korun, z toho miliarda by měla putovat přímo na excelentní výzkum. Odstupující vláda se dnes možná sejde naposledy.

Poslední zasedání Nečasovy vlády. Zřejmě dnes
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Prezident Miloš Zeman totiž po skandálu, v němž figurovala nejbližší spolupracovnice premiéra Petra Nečase Jana Nagyová, pověřil ekonoma Jiřího Rusnoka sestavením úřednické vlády. Podle Rusnoka bude jeho kabinet jmenován příští středu.

Vláda dnes bude jednat dál o věcném záměru novely horního zákona, který by měl vrátit státu možnost vyvlastňovat nemovitosti kvůli těžbě nerostných surovin, které se nacházejí pod nimi. Šlo by o uhlí a uran. Odstupující kabinet také projedná podporu dostupnějšího cestování pro znevýhodněné skupiny obyvatel. Měl by na ni dát přes 52 milionů korun.

Vláda se bude zabývat i zdokonalením systému zařazování zdravotnických prostředků do úhrad ze zdravotního pojištění. Zákon zavede jednotný registr bezpečných a účinných prostředků. O jejich úhradách už nebudou rozhodovat zdravotní pojišťovny, ale ve správním řízení lékový ústav.

Na programu jednání je také o novela zákona o chemických látkách, používání fosforečnanů v pracích prostředcích a dalších chemických směsích, kterou předložilo Ministerstvo životního prostředí. Vláda v demisi také zřejmě svým rozhodnutím umožní obcím prodat dotované byty o deset let dříve. Obce by jinak musely čekat plných dvacet let, než by mohly prodat byty, které postavily díky státní dotaci. Návrh má umožnit obcím lépe nakládat s majetkem, v němž mají investovány desítky miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…