Pošlete prachy, soudruzi z Moskvy: Český proruský aktivista Kašuka dostával peníze za akce proti Ukrajině, tvrdí hackeři

13.03.2017 14:51

Aktivista Alexandr Usovskij spolupracoval v Česku se stalinisty, v Polsku zase s ultranacionalisty. Tvrdí to alespoň ukrajinští hackeři, kteří zároveň dodávají, že na organizaci demonstrací ve střední Evropě dostal 100 tisíc eur. Píše o tom server iHNed.cz.

Pošlete prachy, soudruzi z Moskvy: Český proruský aktivista Kašuka dostával peníze za akce proti Ukrajině, tvrdí hackeři
Foto: wikipedia
Popisek: Ukrajinská vlajka

Znalci následně uvedli, že podobné projekty jsou financovány z peněz byznysu napojeného na stát. Kreml tak může popřít, že by s tím měl cokoli společného. Usovskij navíc na pokračování projektu vybudování sítě promoskevských organizací peníze už nedostal.

Usovskij měl podle hackerů organizovat v roce 2014 proruské demonstrace v Polsku, Česku, na Slovensku a Maďarsku. Tento běloruský aktivista prý získával peníze od ruského oligarchy Konstantina Malofejeva. 

Hackeři ze sdružení Ukrainian Cyber Alliance se nabourali do počítače Usovského a na internetu nyní zveřejnili veškerou jeho elektronickou korespondenci. Usovskij se nebránil a pravost uniklých zpráv potvrdil. 

Původní text ZDE.

Mezi e-maily je tak například korespondence s členem KSČM Ladislavem Kašukem, jenž chystal demonstraci na Pražském hradě – proti fašistům v Kyjevě. Od Usovského pak dostal 250 eur. Měl za to mimo jiné pořídit vlajky Doněcké a Luhanské lidové republiky. Poslal mu také pět set eur na koupi kamery značky Canon. Tou měli čeští aktivisté pořizovat videa. 

Kromě toho prý Usovskij také Kašuku přesvědčoval, aby koupil dětské oblečení, potřísnil jej krví a s emotivním vystoupením ohledně mrtvých dětí na Donbase je měl zaslat prezidentovi Ukrajiny Petru Porošenkovi. Za to měl dostat 400 eur. To se však neuskutečnilo. 

„Nejužší styky udržoval Usovskij s lidmi z krajně nacionalistické organizace Obóz Wielkiej Polski,“ konstatuje pak server. 

Více uniklých konverzací můžete najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…