Pospíšil se dnes po dvou letech rozloučí s vedením TOP 09

23.11.2019 6:10

S vedením TOP 09 se dnes po dvou letech rozloučí europoslanec Jiří Pospíšil. Před nedělními volbami nového předsednictva, ve kterých nekandiduje, dnes na stranickém sněmu v pražském Hotelu Don Giovanni zhodnotí současnou pozici TOP 09. S proslovem vystoupí také čestný předseda a zakladatel TOP 09 Karel Schwarzenberg. Dopolední blok sněmu bude patřit vystoupením hostů z dalších menších parlamentních i mimoparlamentních subjektů.

Pospíšil se dnes po dvou letech rozloučí s vedením TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil, TOP 09

Vyjadřovat se zřejmě budou k možnosti předvolebních koalic pro hlasování o krajských zastupitelstvech v příštím roce a pro sněmovní volby v roce 2021.

O tom, zda Pospíšila vystřídá poslankyně Markéta Pekarová Adamová, nebo senátor Tomáš Czernin, rozhodnou delegáti sněmu v neděli dopoledne. Půjde o čtvrtého předsedu v desetileté historii TOP 09, která začala ziskem 16,7 procenta voličů a ziskem 41 mandátů ve sněmovních volbách 2010. O sedm let později podpora TOP 09 klesla na 5,31 procenta hlasů a sedm mandátů, strana tak těsně obhájila v konkurenci dalších menších subjektů setrvání ve Sněmovně. Nyní jí průzkumy přisuzují zhruba stejný podíl voličů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…