Pospíšil v ČT ohromil. Bude nezařazeným poslancem a chce se sbližovat s topkou

30.01.2014 23:00

Bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil dnes oznámil, že po neúspěšné kandidatuře do předsednictva ODS stranu opouští. Ponechává si však svůj mandát poslance a rovněž zastupitele v Plzeňském kraji a zváží, jak s nimi naloží. V debatě České televize Události, komentáře dokonce naznačil, že by mohl úžeji spolupracovat s TOP 09.

Pospíšil v ČT ohromil. Bude nezařazeným poslancem a chce se sbližovat s topkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil na 24. sjezdu ODS

Pospíšil ohlásil své vystoupení z řad občanských demokratů ve čtvrtek odpoledne. Již navečer zveřejnil informaci, že zvažuje nabídku spolupráce s Hanou Marvanovou, která se má stát náměstkyní nastupující ministryně spravedlnosti Heleny Válkové. Rovněž oznámil, že vystoupí i z poslaneckého klubu ODS a bude nadále nezařazeným poslancem.

Večer pak Pospíšil přišel do diskusního pořadu ČT Události, komentáře, kde dokonce připustil možnost, že by mohl blížeji spolupracovat s TOP 09. Strana Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska je stejně jako ODS v opozici vůči současné vládě a Pospíšila s některými jejími členy již v minulosti pojilo přátelství.

Pospíšil ale zdůraznil, že v žádném případě nehodlá do žádné strany vstupovat. Uvažuje prý pouze o spolupráci, která by mu umožnila vykonávat efektivněji svůj poslanecký mandát.

„Důvodem mého odchodu je oboustranná ztráta důvěry u nemalé části členů a funkcionářů ODS. Tato situace mě mrzí, ale nezbývá mi nic jiného než ji respektovat, a proto jsem se rozhodl z ODS odejít,“ vysvětloval v televizní debatě. Jiří Pospíšil byl členem ODS téměř šestnáct let, jeho politické začátky jsou však spojeny s jinou stranou. V devadesátých letech byl členem Občanské demokratické aliance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…