Pošta bude kvůli ztrátám rušit pobočky, bojí se Urban

25.03.2012 15:16

Poslanci Milan Urban (ČSSD) a Jan Husák (TOP 09) diskutovali v Otázkách Václava Moravce o novém zákoně, který zruší monopol České pošty. Urban se bojí rušení poboček, Husák však nechápe proč.

Pošta bude kvůli ztrátám rušit pobočky, bojí se Urban
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Urban

Zrušení monopolu je nevyhnutelné, protože to nařizuje směrnice Evropské unie. Jednatel společnosti General Parcel Daniel Knaisl uvedl, že Česká pošta by mohla přijít o dvě miliardy korun. Připomněl také, že zrušení monopolu se týká pouze listovních služeb.

Ztrátu by měl kompenzovat stát

„Zásadní je, aby nedošlo k rušení poboček,“ řekl poslanec Milan Urban (ČSSD). „Tento zákon ruší monopol České pošty,“ obhajoval ho poslanec TOP 09 Jan Husák. „Nevím, proč by při pohybu v tržním prostředí měla vznikat ztráta,“ dodal.

Urban se bojí toho, že Česká pošta by nakonec měla jen ztrátové pobočky na venkově a soukromé firmy by ovládly velká města, kde je velký zisk. „Proto by se měly na kompenzaci ztrát podílet i privátní firmy,“ prohlásil. Knaisl si však myslí, že kompenzační fond by měl financovat státní rozpočet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…