Potkali se Syřan a Iráčan. Ne u Kolína, ale ve Vídni. Přišli pokouořit šíšu, dopadlo to dost jinak

28.03.2017 7:27

Vraždou skončila rozmíška mezi syrským a iráckým migrantem ve vídeňském šíša baru. Mladého Iráčana nezachránil ani rychlý převoz do nemocnice.

Potkali se Syřan a Iráčan. Ne u Kolína, ale ve Vídni. Přišli pokouořit šíšu, dopadlo to dost jinak
Foto: Radim Panenka
Popisek: Migranti v hlavním městě Srbska Bělehradě

Jako v hororu si musel připadat řidič automobilu, který v časných ranních hodinách v neděli zpozoroval na silnici v krvi ležícího muže. Později přivolaná policie si povšimla, že za mužem se táhla více než stometrová krvavá stopa. Jednadvacetiletý Iráčan se pokusil těžce zraněný uniknout, ale brzy se ocitl na dně sil a klesl k zemi. Ačkoli se brzy po objevení dostal do blízké nemocnice, lékaři mu již nemohli pomoci a konstatovali exitus.

Podle zjištění deníku Kurier se na místě objevili také známí zavražděného, kteří byli převezeni na policejní stanici jako svědci. Dle jejich výpovědi vše začalo hádkou v blízkém šíša baru. Postupně se do ní vložili další hosté a spor se přenesl z baru ven na ulici. Tam se proti sobě postavilo asi sedm až deset mužů, kteří bojovali pěstmi, ale někteří z nich měli i nože a další zbraně. Jeden z nich také bodl jednadvacetiletého Iráčana do zad.

Dnes v poledne se již v rakouských médiích objevily bližší informace o předpokládaném vrahovi a deník Kronen Zeitung uvedl, že se podle vyšetřovatelů jedná o třiatřicetiletého Syřana, který žije ve Vídni společně s manželkou a několika dětmi. Do Rakouska přijela syrská rodina v létě 2014 a bydlí ve čtvrti Rudolfsheim-Fünfhaus. Podezřelý z vraždy podle všeho doposud nebyl trestán a má čistý trestní rejstřík.

Včera dopoledne již proběhla v jeho bytě domovní prohlídka. Samotného vraha se však policii zatím vypátrat nepodařilo, stejně jako vražednou zbraň. Mluvčí vídeňské policie Thomas Kleiblinger nicméně v médiích uvedl, že se muselo jednat o nůž s velmi dlouhou čepelí. Policejního mluvčího citoval včera také deník Die Presse. „Konflikt mezi muži nevznikl z nějaké konkrétní příčiny,“ uvedl Kleiblinger.

Podle mluvčího šlo patrně jen o nějakou slovní narážku ve stylu „Jak to se mnou mluvíš“. Vyšetřovatelé také zatím vyloučili, že by měl konflikt mezi syrským a iráckým migrantem etnický základ. Už se také ví, že tři Iráčané, včetně oběti, nepatřili mezi stálé hosty šíša baru. „Jednadvacetiletá oběť a jeden ze známých zde byli před incidentem pouze jednou a třetí Iráčan šíša bar nikdy před tím nenavštívil,“ uvedl deník Die Presse.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…