Babiš odráží útok Chládka a přidává informaci navíc. Tady jsou jeho slova

29.05.2015 13:55

To, jak se chová ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) k podřízeným, bylo podle vicepremiéra Andreje Babiše (ANO 2011) „veřejné tajemství“. „Potřebuje zdravotní dovolenou,“ vyjádřil se na jeho adresu pro ParlamentníListy.cz vicepremiér.

Babiš odráží útok Chládka a přidává informaci navíc. Tady jsou jeho slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Na Chládka už je toho moc a prospěl by mu odpočinek. Alespoň to vyplývá z reakce vicepremiéra Andreje Babiše pro ParlamentníListy.cz: „To, co říká, nedává smysl a o jeho způsobech řízení slyšíme od jeho nástupu do funkce. Je to veřejné tajemství v politických a mediálních kruzích. Potřebuje zdravotní dovolenou,“ vyjádřil se Babiš. „Pan Chládek se mnou ještě o rozpočtu nejednal, termín jsme hledali,“ dodal.

Deník MF Dnes vylíčil pláč a zoufalství podřízených

Podle ministra školství Marcela Chládka je totiž šedou eminencí, která stojí za jeho plánovaným odvoláním právě vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš. Jak k tomu dospěl, zdůvodnil pro média i tím, že se stal prý nepohodlným v důsledku svých žádostí o navýšení financí pro resort školství. „Tlaku Andreje Babiše nepodlehnu,“ brání se Chládek, který považuje informace MF Dnes, které popisují způsob jeho chování k zaměstnancům, za lži a zástupný problém. Deník totiž barvitě vylíčil nejen plačící podřízené, ale přinesl také citace z Chládkova slovníku: „Například jsem na chodbě slyšela, jak křičel na vrchního ředitele, že je tlusté prase,“ uvedla MF Dnes vyjádření Kristýny Karetové, která pracovala na ministerstvu školství jako referentka personálního odboru pět let.

Vedl k odvolání Chládka „mediální lynč?“

Těžko už se dá předpokládat, že by premiér Bohuslav Sobotka své rozhodnutí přehodnotil. Návrh na odvolání ministra školství oznámil premiér ve čtvrtek na tiskové konferenci. Předseda vlády dal tento krok i do souvislosti s nařčením Chládka ze šikany vůči podřízeným, které nehodlal zlehčovat. ČSSD už vybírá jeho nástupce, úřad má dočasně vést ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD).  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…