Potřebujeme vedle Kalouska klidného muže s příjemným hlasem, zní z TOP 09

12.10.2015 7:24

Zatímco o tom, kdo povede TOP 09 po odstoupení jejího současného předsedy Karla Schwarzenberga je už jasno, protože jediným kandidátem na tento post je Miroslav Kalousek, na místa jeho zástupců, kterých má být celkem pět, je ale tlačenice. Informuje o tom server Novinky.cz.

Potřebujeme vedle Kalouska klidného muže s příjemným hlasem, zní z TOP 09
Foto: top 09
Popisek: Logo TOP 09

Volební sněm TOP 09 proběhne poslední listopadový víkend v pražském hotelu Don Giovanni. Na pozici prvního místopředsedy bude zřejmě kandidovat nynější místopředseda Marek Ženíšek, který údajně řekl, že ho na tuto funkci jeho domovská plzeňská organizace navrhne. Nejdříve si o tom ale chce promluvit se Schwarzenbergem.

Celý text je ZDE

Ženíšek má prý ve straně podporu, ale řada straníků by na místě prvního místopředsedy ráda viděla místopředsedu TOP 09 a bývalého ministra zdravotnictví Leoše Hegera. „Bylo by dobré mít na místě druhého muže někoho klidného s příjemným hlasem, aby byl Kalouskovi protiváhou,“ řekl prý jeden z poslanců TOP 09. Sám Heger, který má už nominaci z Královéhradecka, ale kandidaturu na řadového nebo prvního místopředsedu teprve zvažuje.

Obhajovat svůj post bude místopředsedkyně Helena Langšádlová, stejně jako starosta Čeladné Pavol Lukša. O křeslo ve vedení strany má prý zájem i poslanec František Laudát, kterého už nominovala pražská organizace. Podporu TOP 09 z Olomouckého kraje získala poslankyně Jitka Chalánková. Nominaci ústecké organizace získal krajský předseda a bývalý náměstek ministra životního prostředí Tomáš Tesař.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…