Potrestejte Českou republiku, žádají Číňané kvůli dalajlámovi. Země se dvěma tvářemi trpět nebudeme

30.10.2016 19:35

V Česku vyvolala návštěva dalajlámy poměrně bouřlivé reakce. Svědčí o tom ostatně i dnešní slova ministrů Milana Chovance a Lubomíra Zaorálka (ČSSD). V Číně návštěvě nevěnovali zdaleka tolik pozornosti. Mimo jiné i proto, že západní politici často raději ustoupí silné Číně. Čínští komunisté tak mohou tvrdit, že se dnes s dalajlámou scházejí jen jednotlivci. Čínští občané však žádají o tvrdé potrestání Česka a dalších podobných zemí.

Potrestejte Českou republiku, žádají Číňané kvůli dalajlámovi. Země se dvěma tvářemi trpět nebudeme
Foto: Archiv vydavatele
Popisek: Čína

Čínská velvyslankyně v České republice sice zareagovala na návštěvu tibetského duchovního vůdce dalajlámy, ale čínský tisk to povětšinou nechalo poměrně v klidu. Zato na čínských sociálních sítích to vře. S odkazem na server Sinopsis a studii Filipa Šeboka ze slovenského institutu asijských studií v Bratislavě o tom informují Lidovky.cz.

Noviny v zemi velkého čínského draka se držely v mezích stranického rámce a nevěnovaly cestě duchovního vůdce zvláštní pozornost. Na všech frontách však klid nepanoval.

Sinopsis si také všímá reakcí uživatelů na čínských sociálních sítích. „Někteří uživatelé volají po potrestání České republiky. Tyto ‚malé země‘ je třeba ‚vhodným způsobem potrestat, aby poznaly skutečnou sílu Číny‘. Neschopnost čínské vlády vede ke vzniku velkého množství ‚zemí se dvěma tvářemi‘, jež se tváří jako přátelé Číny, ale ve skutečnosti jednají za zády proti jejím zájmům,“ cituje server ze studie.

Celou zprávu naleznete zde.

Stojí přitom za pozornost, že Číňané teď označují prezidenta Zemana za zrádce. Je totiž pod jejich rozlišovací schopnost odlišit Miloše Zemana od dalších českých politiků, o kterých mnohdy ani neslyšeli. U Zemana si pamatují, že byl v loňském roce v Pekingu na vojenské přehlídce k výročí oslav konce druhé světové války. A teď mají pocit, že náš prezident jejich zemi zradil.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…