Potrestejte TOP 09 za Jaromíra Štětinu! zaznělo od Babiše. A to nebylo vše

21.12.2016 7:00

Poslankyně hnutí ANO Jana Lorencová se na sociální síti Facebook tvrdě opřela do europoslance Jaromíra Štětiny (TOP 09). Strana Miroslava Kalouska by podle jejího názoru měla být potrestána za to, že do Evropského parlamentu vyslala takového člověka.

Potrestejte TOP 09 za Jaromíra Štětinu! zaznělo od Babiše. A to nebylo vše
Foto: Archiv JL
Popisek: Jana Lorencová

TOP 09 by prý měla být potrestána za to, jakého člověka vyslala do Evropského parlamentu, aby zde zastupoval zájmy České republiky. Jak by ten trest měl vypadat? Strana by měla propadnout v příštích parlamentních volbách. A proč si podle bývalé novinářky a dnes poslankyně Babišova hnutí ANO Kalouskova strana trest zaslouží? Protože do Evropského parlamentu vyslala Jaromíra Štětinu.

„Už léta si nedělám iluze o euro... Štětinovi. On a jemu podobní žijí patrně v nějaké bublině, do které nesmí proniknout ani špetka vzduchu, který dýchají ostatní. Myslím tím ty, kdo žijí normální životy. Sice ho tam vyslala jeho politická strana, jenomže kdo si TAM v Bruselu všimne, že jich je ve straně zhruba tolik, kolik mají poslanců ve Sněmovně?! Každý, kdo ho uslyší, si ale všimne, že tam takového jako reprezentanta poslala naše země!“ zuřila dáma na sociální síti Facebook.

Doběla ji zřejmě rozpálila mimo jiné Štětinova slova k berlínskému útoku, že se nesmíme nechat rozvrátit Ruskem.

Lidé jí v diskusi dávali za pravdu. Svědčí o tom následující příspěvek. „Velice si Vás vážím, paní Lorencová. Zajímalo by mne, jak snášíte přítomnost blbů podobných Štětinovi ve Sněmovně? Dá se tam vůbec dýchat? Asi zřejmě ano, co jiného Vám zbývá, ale musí to být perné chvilky, zvláště když si vezmou slovo takoví topkaři. To musí být jistě síla a člověk se musí ovládat, aby dotyčnému nevrazil pár pohlavků,“ napsala na sociální síti jedna z voliček.

Spekuluje se o tom, zda za útokem na vánoční trh v německém hlavním městě stojí nějaký uprchlík. Jde skutečně jen o spekulace, byť se k útoku už přihlásil Islámský stát. Lorencová v obecné rovině k uprchlické krizi opakovaně poznamenala, že sice rozumí touze uprchlíků po lepším životě. Kdo by netoužil po lepším životě? Kladla si však otázku, proč se uprchlíci nepokusí zlepšit život u sebe doma.

V této souvislosti také uvedla, že přemýšlí, kam se to řítíme. Dle jejího názoru je patrná před námi jakási zeď, kterou nejsme schopni prorazit. „Odmítáme se smířit s něčím, co se objevilo, aniž bychom to chtěli. Něco v nás se brání té hrůze uvěřit. Možná si podobné chvíle prožili mnohokrát naši předkové za války...,“ zmínila Lorencová.

„Každá země dala světu nějaké osobnosti. Čteme jejich díla, posloucháme jejich hudbu, díváme se na divadelní představení, filmy... Já si ale teď ani zaboha nemůžu vzpomenout na žádná jiná německá jména než Adolf Hitler, který se podepsal krví na dějinách Evropy a svět na něho nikdy nezapomene! Naši předkové možná také ‚zkameněli‘ na léta z hrůzy, kterou zažívali,“ podotkla, že dalším německým jménem, které se jí vybaví, je jméno německé kancléřky Angely Merkelové. „Změnila Evropu od samých základů a nemusela dokonce povolat ani vojsko do zbraně. Nevím, na jak dlouho svět ztuhl úžasem nad tím, kde jsme se ocitli a za co?! Neví to asi nikdo z nás. Jedno ale vím naprosto jistě, že se zase probereme. Jen se bojím, že bude příliš pozdě. Jen se do historie světa zapíše jméno... další osobnosti, která Evropu obohatila?“ uzavřela poslankyně.

Jana Lorencová k Jaromíru Štětinovi doslova napsala:

Už léta si nedělám iluze o euro....Štětinovi. On a jemu podobní žijí patrně v nějaké bublině, do které nesmí proniknout ani špetka vzduchu, který dýchají ostatní. Myslím tím ty, co žijí normální životy .Sice ho tam vyslala jeho politická strana, jenomže kdo si TAM v Bruselu všimne, že jich je ve straně zhruba tolik, kolik mají poslanců ve Sněmovně!? Každý , kdo ho uslyší si ale všimne, že tam takového jako reprezentanta ....poslala naše země! Už za to by měli být potrestáni! Přinejmenším tím, že jich ve Sněmovně už napříště nebude sedět ani tolik, kolik mají členů'.

Druhý příspěvek Jany Lorencové:

Jako asi většina přátel, nejenom na fb, přemýšlím, kam se to řítíme. Stejně jako oni, stejně jako my tady, vidíme před sebou jakousi zeď, kterou nejsme schopni prorazit. A ono to má svoji logiku. Odmítáme se smířit s něčím, co se objevilo, aniž bychom to chtěli. Nějaký psycholog řekl před chvílí v tv, že bezprostředně po tom berlínském masakru se rozhostilo absolutní ticho, lidé, jakoby zkameněli a teprve po několika vteřinách se v nich znovu projevil život. Prostě něco v nás se brání té hrůze uvěřit.Možná si podobné chvíle prožili mnohokrát naši předkové za války...

Jsou osoby a osobnosti, na které svět nikdy nezapomene, protože něco velkého světu dali, Do světové historie "vyorali svoji brázdu". Každá země dala světu nějaké osobnosti. Čteme jejich díla, posloucháme jejich hudbu, díváme se na divadelní představení, filmy....Já si ale teď ani zaboha nemůžu vzpomenout na žádná jiná německá jména, než Adolf Hitler, který se podepsal krví na dějinách Evropy a svět na něho nikdy nezapomene!Naši předkové možná také "zkameněli" na léta z hrůzy, kterou zažívali.

Další jméno z těch německých, které se mi vybaví , je jméno Angely Merkelové. Změnila Evropu od samých základů a nemusela dokonce povolat ani vojsko do zbraně. Nevím, na jak dlouho svět ztuhl úžasem, nad tím, kde jsme se ocitli a za co !? neví to asi nikdo z nás. Jedno ale vím naprosto jistě, že se zase probereme. Jen se bojím, že bude příliš pozdě. Jen se do historie světa zapíše jméno...další osobnosti, která Evropu obohatila ?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…