Potvrzeno. Kvůli amnestii už padají žaloby

06.01.2013 8:14

Městské státní zastupitelství v Praze serveru Aktuálně.cz potvrdilo, že se zabývá trestním oznámením v souvislosti s prezidentskou amnestií. Není však jasné, kdo a na koho toto trestní oznámení podal, neboť jím prezidentovi i vládě vyhrožovalo mnoho lidí.

Potvrzeno. Kvůli amnestii už padají žaloby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

„Obdrželi jsme podání v souvislosti s amnestií, státní zástupce jej nyní vyhodnocuje,“ uvedla bez dalších podrobností mluvčí zastupitelství Štěpánka Zenklová. Není tedy jasné, kdo žalobu podal a na koho je směřována.

Kromě trestního oznámení se objevil v Poslanecké sněmovně i návrh na vyslovení nedůvěry vládě, která za amnestii nese právní odpovědnost. S tímto návrhem přišla opoziční ČSSD. Od rozhodnutí se navíc distancovala i vládní strana TOP 09.

Podle odhadů ministerstva spravedlnosti se má amnestie dotknout více než 32 tisíc lidí. Mezi nimi jsou i lidé, kteří doposud nebyli odsouzeni a jejich kauzy se táhnou více než 8 let. Tento bod amnestie je kritizován nejvíce, neboť díky němu skončí bez trestu některé kauzy závažné hospodářské kriminality. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…