Homolka slavnostně otevřela nově vybudovanou neurologickou jipku

28.04.2015 13:22

Přestřižením pásky byla dnes ve 12 hodin v Nemocnici Na Homolce slavnostně otevřena nově zrekonstruovaná a zkolaudovaná jednotka intenzivní péče Oddělení neurologie.

Homolka slavnostně otevřela nově vybudovanou neurologickou jipku
Foto: homolka.info
Popisek: Nemocnice na Homolce

Úvodního ceremoniálu k otevření nových prostor JIP se zúčastnili kromě členů vedení a zaměstnanců nemocnice také zástupci Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy, Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje a kolegové lékaři z pražských a středočeských iktových center.

„Podařilo se nám vybudovat opravdu důstojnou jednotku intenzivní péče, která nebude sloužit jen neurologii, ale bude vizitkou celé nemocnice. Medicínská agenda, která se tu bude řešit, má přesahy na neurochirurgii, kardiologii, radiologii a další obory a já věřím, že naše komplexní cerebrovaskulární centrum, k němuž jednotka patří, bude nemocnici dělat dobré jméno,“ řekl v úvodním projevu MUDr. Miroslav Kalina, primář Neurologického oddělení a přednosta Komplexního cerebrovaskulárního centra Nemocnice Na Homolce.

Ředitel nemocnice Dr. Ing. Ivan Oliva ve své řeči poděkoval celému týmu neurologie za to, že dokázal celých třináct měsíců v době rekonstrukce udržet špičkovou péči o pacienty ve více než provizorních podmínkách. „Je mi potěšením, že můžeme nyní otevřít tento zrekonstruovaný prostor, jenž odpovídá potřebám špičkové medicíny 21. století, kterou naše neurologie reprezentuje,“ vyzdvihl dále. „Podle naší strategie, kterou jsme si vytyčili do budoucna, by měla neurologie nadále být jedním z hlavních pilířů naší nemocnice.“

Neuroprogram je vedle kardioprogramu stěžejní oblastí, na kterou se Nemocnice Na Homolce zaměřuje. Zdejší neurocentrum nedávno obhájilo statut centra vysoce specializované cerebrovaskulární péče, který získalo už v roce 2010. Jde o velmi prestižní statut, který uděluje Ministerstvo zdravotnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…