Použijí nejtěžší zbraň, co mají. Proti vakcíně: Právník vyvedený z ČT vyděsil

14.12.2021 13:47 | Ze sítí

V neděli se na Václavském náměstí konala demonstrace hnutí Chcípl PES. Jako první na ní promluvil Jindřich Rajchl z Trikolóry. „Mocipáni z Ministerstva zdravotnictví se zalekli, že by v České televizi zazněla pravda. A že by jim ta pravda tu jejich lež a agendu zbourala jako domeček z karet,“ komentoval, jak nakonec nebyl pozván do pořadu Máte slovo. Ministra Vojtěcha vyzval, aby se „zdekoval do Finska“. A varoval: „Použijí proti vám tu nejtěžší zbraň, kterou mají.“

Použijí nejtěžší zbraň, co mají. Proti vakcíně: Právník vyvedený z ČT vyděsil
Foto: Repro Facebook
Popisek: Jindřich Rajchl z Trikolóry na demonstraci hnutí Chcípl PES

Rajchl se nejdříve věnoval tomu, že měl být pozván do pořadu Máte slovo, ale pozvání bylo staženo. „Mocipáni z Ministerstva zdravotnictví se zalekli, že by v České televizi zazněla pravda. A že by jim ta pravda tu jejich lež a agendu zbourala jako domeček z karet,“ řekl na demonstraci Rajchl a dodal, že by v pořadu reprezentoval právě hlas těch, kteří se na Václavském náměstí shromáždili. „Nemůžou nás zastavit!“ vzkazoval politik Trikolóry.

„Chtějí nás umlčet i teď, chtěli mě umlčet i ve čtvrtek (kdy se měl pořad konat – pozn. red.), blokovali SMS, stovky SMS, kde jste se ptali, proč mě nepustili na obrazovku. Tohle všechno se snažili udělat, ale vy jste na ně spustili lavinu, lavinu zpráv, lavinu e-mailů a vy jste je dokázali porazit. Díky vám nebyl můj hlas umlčen, díky vám je silnější než kdykoliv předtím,“ děkoval přítomným, že se za něho postavili.

„My jako právníci uděláme všechno pro to, aby tahle nesmyslná vyhláška, tenhle legislativní paskvil, kterým se vám snaží vnutit očkování, aby skončil tam, kam patří, na smetišti dějin,“ slíbil právník a podnikatel a sliboval také, že kvůli této vyhlášce nepřijde o práci ani jeden občan České republiky.

A vzkaz měl i pro ministra Adama Vojtěcha. „Já kdybych jako právník vydal 45 nezákonných opatření, které by mi Nejvyšší správní soud zrušil, tak spáchám obřadní harakiri v té jeho kanceláři. Pane Vojtěchu, jste ještě horší právník než zpěvák. A to je co říct,“ narážel Jindřich Rajchl jednak na Vojtěchovo vzdělání, ale také na jeho účinkování v soutěži Česko hledá superstar. „Už se prosím vás sbalte a zdekujte se do toho Finska, protože my toho máme dost,“ vyzval končícího ministra.

Rajchl mínil, že vyhláška je jen začátek, a pokud se proti ní nezvedne vlna odporu, tak bude vláda pokračovat a postupně se bude povinný věk snižovat. „Nakonec si dojdou pro vaše děti, protože na ty mají zálusk. Já musím teď a tady vás všechny vyzvat, abyste jednoznačně tohle zastavili a dali jim jasný vzkaz, že my se nedáme,“ promluvil k davu. Připomenul, že na výročí 17. listopadu vyzýval policisty, aby se k demonstracím připojili. „Dnes jsou tady hasiči, jsou tady zdravotníci, jsou tady lékaři a jsou tady policisté,“ děkoval opět zúčastněným.

Podle Rajchla už nejde o nemoc a vir, ale o rozdělení společnosti. „Je to o tom, aby nám vzali naše práva a naše svobody. Oni mají neomezené prostředky, neomezené prostředky finanční a mediální, ale nemají to nejdůležitější, nemají VÁS,“ burcoval dav a prohlásil, že nejdůležitější je, aby se nerozdělovali na očkované a neočkované, aby se nenazývali antivaxery a ovcemi. „Nic takového neexistuje, jsme jenom jeden lid České republiky a podle toho se musíme chovat. Pokud se spojíme, tak nemůžeme prohrát,“ apeloval Rajchl.

A mínil, že protistrana ví, že prohrává. „A začínají se bát. Proto ještě přitvrdí, použijí proti vám tu nejtěžší zbraň, kterou mají. A to je strach. Budou se ve vás snažit vyvolat strach, strach o vaši budoucnost, strach o vaše blízké, strach o vaši práci, ale my vás nedáme, my vás v tom rozhodně nenecháme,“ ubezpečoval dav a sliboval vítězství, které povede zpátky k normálnímu životu, vrátí lidem jejich práva a svobodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…