Povolit kouření, učitelům dát 35 tisíc. Podívejte se, co všechno chystá na voliče ODS

22.04.2017 12:01

Pokud ODS bude moci po volbách ovlivňovat vládu, zasadí se o trvalou výjimku, aby Česko nemuselo přijímat euro, zruší plošný zákaz kouření v restauracích a učitelům slibuje průměrný plat minimálně 35 tisíc korun. I takové programové sliby strana uvádí v rámci volebního programu nazvaného Silný program pro silné Česko. Informoval o tom server iDnes.cz.

Povolit kouření, učitelům dát 35 tisíc. Podívejte se, co všechno chystá na voliče ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Upozorňuje, že program strana zveřejnila na své sobotní programové konferenci v Národním domě na Vinohradech, které se účastní také strana Soukromníků.  Obsahuje 190 konkrétních kroků, podle ODS „pro lepší život“. V letošních volbách bude ODS kandidovat s podporou Soukromníků.

Celý text je ZDE

Jedním z pilířů programu občanských demokratů jsou nízké a jednoduché daně. Strana počítá se společným zdaněním manželů, se zavedením patnáctiprocentní sazby z hrubé mzdy místo danění superhrubé mzdy či s možností posílat jednou procento ze sociálního pojištění jako příspěvek na důchod přímo svým rodičům nebo prarodičům v penzi.

Skončit musí podle ODS elektronická evidence tržeb, kterou prosadila současná vláda, kontrolní hlášení, limity výdajových paušálů pro živnostníky i plošný zákaz kouření v restauracích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…