Pozemním silám české armády bude nově velet Ladislav Jung

04.01.2020 6:20

Pozemním silám české armády bude nově velet Ladislav Jung, dosavadní zástupce velitele. Vystřídá Josefa Kopeckého, který se stal velitelem nově vzniklého Velitelství pro operace. Jung se funkce ujme příští týden ve středu, vyplývá z pozvánky na slavnostní nástup k této příležitosti, který se uskuteční v památníku na pražském Vítkově. Změna je součástí úpravy struktury armádního velení z dvoustupňového na třístupňový systém.

Pozemním silám české armády bude nově velet Ladislav Jung
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní nástup příslušníků AČR, Policie ČR a koaličních armád po návratu ze zahraničních operací na území Afghánistánu, Bosny a Hercegoviny, Egypta, Iráku, Mali a Středoafrické republiky

Brigádní generál Ladislav Jung se stal zástupcem velitele pozemních sil loni v srpnu. Předtím tři roky působil jako náčelník štábu výcvikového centra společných sil NATO (JFTC) v polské Bydhošti.
 
Nové Velitelství pro operace, které vede generálmajor Josef Kopecký, velí jednotkám nasazeným v operacích či misích. Představuje operační úroveň, dalšími stupni nové struktury velení jsou strategická a taktická úroveň. Třístupňový systém velení nahradil od počátku letošního roku dosavadní dvoustupňový, který byl zaveden kvůli úsporám před několika lety.
 
Strategickou úroveň má v nové struktuře na starosti generální štáb, stará se o plánování, rozvoj či o přípravu použití armády. Pod taktickou úroveň velení spadají jednotlivá velitelství pozemních sil, vzdušných sil, teritoria a kybernetických sil a informačních operací.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…