Pozor, Putine. Němci připravují něco obrovského

15.06.2016 10:41

Německo vyvíjí novou zbraň, která by měla svou palebnou silou překonat i ruské tanky Armata. Konkrétně na ní pracuje společnost Rheinmetall, která již brzy začne novou tankovou zbraň testovat. Kanon a střelivo je navrženo tak, aby překonalo nové bezpečnostní technologie, tedy i ty, které se používají při výrobě ruského tanku T-14, uvádí se na stránkách IHS Jane's 360.

Pozor, Putine. Němci připravují něco obrovského
Foto: Youtube
Popisek: Ruský tank T-14 Armata

První prototyp byl podle IHS Jane's 360 dokončen již v květnu letošního roku a je nyní připraven k prvním testům. První zkoušky ze statického postavení by měly proběhnout v nejbližších dnech na zkušebním polygonu Rheinmetall. Informaci zveřejnili zástupci Rheinmetall na výstavě zbraní a vojenské techniky s názvem „Eurosatory 2016“.

Celková váha kanonu je asi 3000 kg, samotný zásobník pak váží okolo 1400 kg, ráže 130 mm.
 
Pro zbraň se vyvíjejí dva nové typy nábojů. První z nich, průrazná střela s wolframovým jádrem, druhá s vysoce výbušnou municí ráže 130mm, v současnosti Rheinmetall vyrábí 120mm.
 
Zbraň je primárně určena k instalaci na nově vyvíjený bojový tank MBT, může ovšem nahradit i kanony současných tanků ke zvýšení jejich palebné síly.

Tank MBT se podle vývojářů Rheinmetall vyvíjel tak, aby se v budoucnu mohl stát přímým konkurentem ruského tanku Armata, k čemuž ovšem nedojde dříve než v roce 2030. Ve skutečnosti je tento model velmi modernizovanou verzí tanku Leopard 2A4 s využitím modulární technologie. Údajně by měl nahradit nejen svého předchůdce v Německu, ale i tanky Leclerc, které slouží ve francouzské armádě. Na projektu pracuje koncern Rheinmetall již šest let.

Podle IHS Jane's 360 nové zbraně jsou určeny proti novým bezpečnostním technologiím, které se používají v moderních tancích, jako je ruský T-14 „d'Armata“ a poslední modifikace T-90.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…