Pozor, drsný a sprostý český humor: Merkelová a její zdraví. A co kdyby to byl Trump

10.07.2019 16:58

Německou kancléřku Angelu Merkelovou dnes během přijetí finského premiéra Antti Rinneho v Berlíně již potřetí v řadě postihl silný třes. Opakovala se tak obdobná situace z poloviny června, kdy se kancléřka s třesem potýkala při vítání ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a později i při jmenování nové ministryně spravedlnosti Christine Lambrechtové. Ohlasy ohledně zdravotního stavu německé kancléřky jsou silné i u nás. „K žádnému třesu v Berlíně nedošlo ani potřetí. Video zfalšovali Rusové a kancléřka se samozřejmě těší pevnému zdraví,“ píše tak například na facebooku šéfredaktor deníku Mladá fronta Dnes Jaroslav Plesl. A ostatní se přidávají. „Německá policie pátrá po šprýmaři, který přes bluetooth zapíná Angele Merkelové Venušiny kuličky při slavnostních ceremoniálech,“ baví se jeden z komentujících pod Pleslovým příspěvkem.

Pozor, drsný a sprostý český humor: Merkelová a její zdraví. A co kdyby to byl Trump
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

Anketa

Má se ZRUŠIT přímá volba prezidenta, jak navrhuje předseda ODS Petr Fiala?

5%
95%
hlasovalo: 21506 lidí
„K žádnému třesu v Berlíně nedošlo ani potřetí. Video zfalšovali Rusové a kancléřka se samozřejmě těší pevnému zdraví. No. Kdybych měl sázet, pak sázím na tremor cerebrální. Ale nejvíc o tom samozřejmě ví brněnský specialista na televizní diagnózy, dobrý rádce JUDr. Sobotky – MUDr. Svatopluk Bartík,“ napsal na svůj facebook v reakci na třes německé kancléřky Plesl. Neopomněl při tom jmenovat ani brněnského politika Svatopluka Bartíka, jenž proslul svými výroky o špatném zdraví prezidenta Miloše Zemana. Bartík předloni v listopadu na facebooku napsal, že má Zeman rakovinu a zbývá mu jen několik měsíců života.

V komentářích pod Pleslovým příspěvkem se následně rozjela bujará diskuse, v nichž komentující tipovali, co že to vězí za indispozicí kancléřky. Uživatel Kamil Horváth si tak přisadil: „Německá policie pátrá po šprýmaři, který přes bluetooth zapíná Angele Merkelové Venušiny kuličky při slavnostních ceremoniálech.“

David Pala pak pokračoval v černém humoru a o kancléřce podotkl: „Ta už to do konce volebního období nedoklepe...“ Uživatel Francis Bacon na to dodává: „Američané musejí nejprve určit náhradu,“ jelikož to „přišlo nenadále“. Jaroslav Plesl si neodpustil, že by „náhradu“ musel hledat spíše jiný národ. „Spíš Rusové,“ napsal a doplnil pobavený emotikon.

Došlo i na hypotetické situace. Uživatel Francis Bacon se zamyslel nad tím, co by některé dezinformační weby psaly, kdyby něco podobného postihlo amerického presidenta Donalda Trumpa. „To by bylo vtipných remixů, poznámek o jeho malých rukou, vlasech a barvě vlasů, přeřeknutí, hajzlpapíru přilepeného na botě a podobných krás,“ dodává. „Kdyby se takhle třásl Zeman, tak by demoblok spustil neuvěřitelnou kampaň za jeho odvolání ze zdravotních důvodů,“ přidal se pak k němu Daniel Nedbal.

Diskusi doplnila i Ina Galušková a Pleslovi vzkázala: „Já mám cerebrální tremor z každého vašeho postu, pane Plesle...“ Což šéfredaktor nenechal bez povšimnutí a podotkl, že „to je v pořádku“.

Ohledně zdravotního stavu se na facebooku vyjadřuje i publicista Josef Provazník a neopomíná ani zbytek Evropské unie. „Juncker na veřejnosti nikdy nejevil známky opilosti, Merkelová na veřejnosti nikdy nejevila známky nemoci a EU jako celek nikdy nejevila známky šílenství ideologií politické korektnosti, multikulti, ekologismu a genderismu,“ napsal.

I pod jeho příspěvkem se rozvinula diskuse. Uživatel Vladimír Marek tak kupříkladu poznamenává: „Nic nového pod sluncem – Brežněv k posledku neudržel stabilitu, myšlenku ani moč a přesto byl prý zdravý jak řípa...“

O červnové indispozici německé kancléřky, kdy si média třesu kancléřky za poslední dobu všimla poprvé, informovala i agentura AP na twitteru a přiložila i exponované video Merkelové s novým ukrajinským prezidentem Zelenským ze samotného incidentu.

Deníky Stuttgarter Zeitung a Stuttgarter Nachrichten s odkazem na informace z vládních kruhů napsaly, že v případě kancléřky nejde o zdravotní problém, ale na vině prý byla psychika, neboť se Merkelové vrátila vzpomínka na předchozí indispozici.

Server týdeníku Focus oslovil po druhé příhodě některé odborníky s otázkou na možné příčiny kancléřčina třesu. Praktický lékař a předseda sdružení bavorských praktických lékařů Jacob Berger tehdy uvedl, že není důvod k nějakému „poplachu“, ale doporučil šéfce německé vlády, aby absolvovala důkladnou prohlídku a zvolnila pracovní tempo. Kancléřčiny indispozice ho překvapily vzhledem k pevnému zdraví, jemuž se Merkelová těší.

Po druhém incidentu Berger již ale možnost vážné choroby nechal otevřenou a řekl, že je nutné důkladně Merkelovou prohlédnout. Doplnil též, že příčin může být celá řada včetně dehydratace, ale také neurologických potíží.

Nyní již Berger vylučuje, že by příčinou mohla být dehydratace, protože se domnívá, že kancléřka zcela jistě na pitný režim dbá. Lékař již předpokládá, že kancléřka už podstoupila vyšetření u odborníků, ale protože žádné podrobnosti nebyly zveřejněny, považuje výsledky za soukromé. Příčin prý může být mnoho.

„Jsem v pořádku. Jak jsem už jednou řekla, postihla mě indispozice podobná té, kterou jsem zažila během vojenských poct s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Zdá se, že to trvalo o něco déle. Jsem v pořádku,“ reagovala pak podle serveru týdeníku Focus samotná Merkelová.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…