Pozor na „hradního Zlodědka“, varuje vinárník známý z protestů kolem ČT

16.04.2021 14:52

Komunisté vypověděli smlouvu o toleranci vlády Andreje Babiše (ANO) a z pravicové koalice Spolu, koalice ODS, lidovců a TOP 09, zaznívá volání po tom, aby koaliční vláda ANO a ČSSD znovu požádala Sněmovnu o důvěru. Novinář, vinárník a jedna z hlavních tváří protestů kolem České televize z počátku tisíciletí Adam Komers však varuje, že by to všechno mohlo špatně skončit, protože by se moc přesunula do rukou „hradního Zlodědka“.

Pozor na „hradního Zlodědka“, varuje vinárník známý z protestů kolem ČT
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Petr Arenberger začal mluvit o tom, že by v Česku teoreticky mohla být využita i ruská vakcína proti koronaviru Sputnik V. Arenbergerův předchůdce Jan Blatný byl z vlády vyhozen, jelikož odmítal využití Sputniku před jeho schválením v EU, s čímž byl nespokojen prezident Zeman. Stejný osud potkal i ministra zahraničí ČSSD Tomáše Petříčka, kterého opakovaně kritizoval jak Zeman, tak KSČM. Komunisté přesto předsedovi vlády Babišovi vypověděli smlouvu o toleranci.

Pravicová koalice Spolu začala volat po tom, aby menšinová koaliční vláda ANO a ČSSD znovu požádala Sněmovnu o důvěru.

Novinář, vinárník a jedna z hlavních tváří protestů kolem České televize z počátku tisíciletí Adam Komers však varuje, že by to všechno mohlo špatně skončit, protože by se moc přesunula do rukou „hradního Zlodědka“.

„Docela živě si dovedu představit ty zděšené obličeje poslanců, kdyby se, čirou náhodou, ta nedůvěra vládě povedla vyslovit. Kdysi tak totiž čuměl Paroubek, když se mu, tak trochu nechtíc, povedlo odstřelit Topolánkovu vládu. Dát ještě větší moc do rukou hradního Zlodědka a jeho rusko-čínské juntě, fakt tohle chceme? Co se případnými předčasnými volbami urychlí? Nebudou daleko větší škody převyšovat? Nenabíháme slepě do pasti komunistů a potomiovců, kterou ukuli spolu se Zlomanem? To všechno jsou otázky, které si kladu. A když si na to všechno odpovím, tak bych se s tím předvolebním P.R. neukvapoval, aby se to třeba celé nepřeklopilo tam, kam nikdo nechceme,“ varoval Komers na sociální síti Facebook.

Politické aktéry proto nabádal, aby si zachovali chladnou hlavu.

Adam Komers varuje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…