Prachař začal úřadovat ve vedení silnic. Muž dosazený Žákem se balí

31.03.2014 17:23

Ministr dopravy Antonín Prachař začal s obměnami ve vedení Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). K pondělí skončil ve funkci pověřeného ředitele Jiří Mayer, nahradil ho Jan Kubiš.

Prachař začal úřadovat ve vedení silnic. Muž dosazený Žákem se balí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Antonín Prachař (vlevo)

Od úterý má Jan Kubiš pracovat na nové struktuře ŘSD a sestavovat si vlastní tým odborníků. Právě kvůli tomu ministr do čela podniku nejmenoval stavaře, ale manažera. „Kubiš má dostatečné znalosti z nastavování systémů a generální ředitel (ŘSD) má být člověk, který je schopný manažerské úlohy," uvedl Antonín Prachař.

Řízením organizace byl dosud pověřen Jiří Mayer, když byl v únoru z funkce ředitele odvolán Pavel Kočica. Toho jmenoval Prachařův předchůdce Zdeněk Žák. Původně měl Mayer ŘSD vést do dubna, než bude hotový audit, na jehož základě dojde ke kompletní obměně vedení.

Rozsáhlé personální změny odstartoval spor bývalého vedení ŘSD v čele s Kočicou a odvolané šéfky úseku pro kontrolu kvality staveb Miloslavou Pošvářovou. Ta během svého působení poukazovala na chyby a možnou korupční činnost ve vedení organizace. Po svém odvolání v polovině ledna získala Pošvářová podporu současné vlády. Poté zhruba měsíc externě pracovala jako Prachařova poradkyně. Tuto funkci nakonec opustila s tím, že v současného ministra dopravy ztratila důvěru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…