Pracuji na kauze z oblasti zdravotnictví, řekl Randák tajemně na Bontonu

23.09.2012 18:31

Prezidentská kandidatura není politická kandidatura, post prezidenta je přece nadstranický. Nejen o své snaze dobýt Hrad se rozhovořil na rádiu Bonton Karel Randák, bývalý šéf české rozvědky.

Pracuji na kauze z oblasti zdravotnictví, řekl Randák tajemně na Bontonu
Foto: NFPK
Popisek: Karel Randák

Zcela vyloučil, že případné vítězství v prezidentských volbách by se na jeho povaze žádným způsobem negativně neodrazilo. Do politiky jako takové by ale Randák nikdy vstoupit nechtěl. „Znám mnoho lidí, které politika semlela a diametrálně jim změnila charakter,“ uvedl. Jako prezidenta si představuje člověka, který je nezávislý, má svůj názor a nenechá se ovlivnit žádnou politickou stranou.

Randák slibuje zasvětit svou politickou činnost boji proti korupci. Moc prezidenta v tomto těžkém boji prý tkví především v mediální oblasti, neboť nabízí neomezený prostor pro vyjadřování svých názorů v zájmu republiky. Nehledě prý na pravomoci faktické, díky nimž prezident může úkolovat služby a především pak vyžadovat výsledky jejich práce. V této souvislosti zpochybnil, zda se prezident republiky Václav Klaus zachoval správně v kauze Romana Janouška. „Pokud ano, jak to, že je kauza zametená pod kobercem a nic se neděje?“ ptá se Randák.

Pátrat po korupci se nebojí

Randákova kampaň začala oficiálně toto pondělí. Pomoc mu prý přislíbil ekonom Jan Švejnar, který svou prezidentskou kandidaturu odmítl. Nevylučuje ani oslovení známých osobností, byť s tímto postupem příliš nesouhlasí. „Všichni okolo mě ale říkají, že to k tomu patří,“ pokrčil rameny Randák.

Nechtěl prozradit, jaké korupční kauze se v současnosti věnuje, pouze naznačil, že je z oblasti zdravotnictví. Z odhalování korupčních kauz prý strach nemá. „Kdyby strach měl být limitujícím faktorem toho, co člověk dělá, tak si myslím, že by to s lidmi bylo hodně špatné,“ podotkl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: nem

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…