Pracující důchodci chtějí také slevu na dani. Vznikl už návrh k ÚS

29.07.2013 12:59

Předseda Rady seniorů Zdeněk Pernes připravuje stížnost k Ústavnímu soudu na zrušení slevy na poplatníka pro pracující důchodce. Je to prý diskriminující. S tím souhlasí i senátorka Eva Syková, která odpovídala na dotaz čtenáře na ParlamentníchListech.cz.

Pracující důchodci chtějí také slevu na dani. Vznikl už návrh k ÚS
Foto: senat.cz
Popisek: Senátorka Eva Syková

„Opětovné zavedení slevy na poplatníka uplatnitelné pracujícím důchodcem bych podpořila,“ říká jasně profesorka Eva Syková, která byla poměrně nově zvolena senátorkou za ČSSD.

„Odhadnout úspěšnost ústavní stížnosti není nikdy snadné. Je to otázka spíše pro odborníka na ústavní právo. ČSSD jako taková se nakonec přiklonila k závěru, že prokázat neústavnost odepření slevy by nebylo snadné,“ odpovídá dále čtenáři senátorka.

„Přesto nezávisle na tom vznikl z iniciativy několika senátorů návrh za zrušení příslušné části zákona o daních z příjmů, který vypracoval profesor Aleš Gerloch. Ačkoli pod tímto návrhem nakonec z technických důvodů chybí můj podpis, původně jsem jej podepsala. Ústavní soud by o něm měl rozhodnout v dohledné době,“ ujišťuje.

„Návrhem skupiny se měla zabývat také vláda ČR na své schůzi ve středu 24. 7. 2013. Předložený materiál byl však stažen. Teprve po zveřejnění záznamu bude zřejmější, zda se vláda k záležitosti ještě vrátí,“ dodává Syková.

reklama

autor: pan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…