Prague Pride je pochod smrti naší civilizace. To nesmíme podporovat, řekl Jiří Čunek. A už se strhlo peklo

24.07.2017 6:54

Pochod smrti této civilizace. Tak nazval Prague Pride, pochod homosexuálů pořádaný pravidelně v hlavním městě Praze zlínský hejtman a lidovecký politik Jiří Čunek (KDU-ČSL). "Sexuální orientace je v mnohých případech volba," řekl takév v rozhovoru pro deník Právo.

Prague Pride je pochod smrti naší civilizace. To nesmíme podporovat, řekl Jiří Čunek. A už se strhlo peklo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

"Je to jejich volba, jejich orientace, do které bychom v soukromí neměli mluvit, ale není to styl života, který má stát podporovat. Stát má podporovat rodinu, která jediná, tím, že má děti, vytváří naši budoucnost. Tím myslím budoucnost národa, vlasti i státu," míní Čunek ve vztahu k homosexuálům. Dodal, že sexuální orientace je v mnohých případech volba, v mnohých případech vrozená danost. 

"Jako se někdo narodí bez nohy, tak se někdo narodí s jinou sexuální orientací. Pochod LGBT, kteří prohlašují, že jsou úplně stejní jako rodiny, je v tomto smyslu stejný jako pochod jednonohých, kteří tvrdí, že mohou na vojenskou přehlídku. Musíme přijmout zákony přírody a především přijmout každý sám sebe se svými přednostmi i handicapy. Neznamená to ale, že jsme tím vyřazení ze společnosti. Každý z nás má jiný úkol a může společnost obohatit jiným způsobem," dodal.

Prague Pride je pak podle něj pochod smrti pro stát, pro Evropu, pro naši civilizaci - když stát bude tyto skupiny podporovat a uznávat jako rodiny. "Stát má LGBT tolerovat a vést k tomu své občany, aby nikdo nebyl diskriminován. Tolerance však nesmí dosahovat podpory rodiny," sdělil. 

On sám je pak i proti zákonu povolujícímu sňatky gayů.

Anketa

Jiří Čunek o Prague Pride: ,,Je to POCHOD SMRTI pro stát, pro Evropu, pro naši civilizaci, když stát bude tyto skupiny podporovat a uznávat jako rodiny". Souhlasíte?

94%
6%
hlasovalo: 19279 lidí

Na Čunkova slova pak na sociální síti Facebook zareagoval europoslanec Jan Zahradil (ODS). "Čunek říká jen to, co si myslí drtivá většina lidovců (já s tím nesouhlasím). V tomto smyslu Čunek JE opravdu KDU-ČSL. Bělobrádek, to je jen taková aberace," zmínil.

"Čunek chce hlavně spolupracovat s Babišem - to mi vadí o dost víc," podotkla pak mluvčí Strany svobodných občanů Kateřina Kašparová.

"To musí být strašně jednoduchý svět, kdy si myslíte, že se probudíte a řeknete si, ne, nebudu prcat holky, ale kluky," podotkl s úsměvem také další uživatel sociální sítě, vystupující pod přezdívkou RA.

"Čunek: 'Prague Pride je pochod smrti této civilizace.' Tak pravil politický zombie," dodal politolog Jiří Pehe.

"Sexuální orientace je v mnohých případech volba, tvrdí Čunek. Jak vidno, máme vlastní Taliban. Nemusíme tolik řešit, kdo připlouvá po moři," zmínil pak i redaktor MF Dnes Josef Kopecký.

"Rozhovor Jiřího Čunka v Právu myslím symbolicky zakončil mimořádně vydařený týden lidovců," zkonstatoval komentátor Jindřich Šídlo.

"Kdo říká 'volba', ten si vybral. Zdá se, že vašemu psychickému zdraví tohle odpírání neprospívá, pane Čunku. Odvahu!" uzavřel Jan Schodl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…