Praha 6 bude platit pokutu čtvrt milionu za tendr. Rozhodl ÚOHS

10.02.2012 18:48

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže potvrdil květnovou pokutu 250 tisíc korun pro městský úřad v Praze 6 za tendr na odstraňování graffiti. Radnice uzavřela smlouvu s uchazečem, který nesplnil podmínky. Proti pokutě se odvolala, ÚOHS na ní ale trvá.

Praha 6 bude platit pokutu čtvrt milionu za tendr. Rozhodl ÚOHS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

"Dospěl jsem k závěru, že nenastaly podmínky pro zrušení nebo změnu napadeného rozhodnutí," uvedl předseda antimonopolního úřadu Petr Rafaj. Podle něj má pokuta preventivní charakter a její výše je dostatečně odůvodněná. Proti tomuto rozhodnutí se radnice podle správního řádu už nemůže odvolat.

Městská část vinu odmítá

V roce 2010 zadala radnice Prahy 6 společnosti Bartoň a Partner zakázku za více než 27,7 milionu korun na odstraňování graffiti. Společnost ale nesplnila podmínky soutěže, protože nedoložila v plném rozsahu požadovanou praxi. Měla být proto z tendru vyloučena.

Druhá firma, která v tendru neuspěla, se odvolala k ÚOHS. Městská část ale výhrady odmítla a tvrdila, že vítězná společnost podmínky splnila. Nyní tedy předseda ÚOHS její pochybení potvrdil a na zaplacení pokuty trvá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…